Κούγιας στη δίκη Πισπιρίγκου: ”Αυτό που δολοφονήθηκε είναι η επιστημονική αλήθεια”

[367048] Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΣΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΕΓΓΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Advertisement

«Αυτό που δολοφονήθηκε σε αυτή τη διαδικασία ήταν η επιστημονική αλήθεια και ο ορθός λόγος» υποστήριξε σήμερα στην αγόρευσή του ο Αλέξης Κούγιας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου εξαπέλυσε μάλιστα σφοδρά «πυρά» κατά της εισαγγελέως της έδρας, που έχει ζητήσει να κριθεί ένοχη η κατηγορουμένη, του καθηγητή τοξικολογίας, Νικόλαου Ράικου που εντόπισε την κεταμίνη στο μεταθανάτιο αίμα της μικρής αλλά και κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που περιέθαλψαν τη Τζωρτζίνα.

Αναλυτικότερα, ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για τόση προκατάληψη της εισαγγελέως η οποία όπως είπε «όχι μόνο αποδέχτηκε την έκθεση του Ράικου σαν ιερό και απαραβίαστο κείμενο, αλλά και «θεοποίησε» τον ίδιο τον Ράικό σαν έναν παντογνώστη επιστήμονα που μαζί με τον Πάπα, κατέχει κι αυτός το αλάθητο…».

Ακολούθως, τόνισε:

«Για κάποιο ανεξήγητο λόγο όλα όσα έκανε η κατηγορούμενη θεωρήθηκαν «τυπικά, ψύχρα, αδιάφορα και διεκπεραιωτικά», ενώ το γεγονός ότι μια φορά ο Μάνος Δασκαλάκης ήρθε και βάλε λίγο λαδάκι στο μέτωπο της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο του Ρίου, θεωρήθηκε… υπέρτατη και ασυναγώνιστη απόδειξη γονεϊκής αγάπης. Όσο κι αν έκανε η κατηγορούμενη για τη Τζωρτζίνα, δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεπεράσει το «λαδάκι»του Μανού. Αυτό δείχνει πόσο βαθιά έχει αλλοιωθεί η κριτική σκέψη και ο ορθός λόγος από την προκατάληψη σε βάρος της κατηγορουμένης».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement