Ο σεισμός στον Κυπαρισσιακό κόλπο «φούντωσε» την κόντρα Τσελέντη – Παπαδόπουλου

ΤΕΣΕΛΕΝΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Advertisement

Ο σεισμός στον Κυπαρισσιακό Κόλπο το πρωί της Παρασκευής (29.03.24) έγινε αιτία για να αναβιώσει η κόντρα μεταξύ των σεισμολόγων του Άκη Τσελέντη και του Γεράσιμου Παπαδόπουλου.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09:12 το πρωί της Παρασκευής στον θαλάσσιο χώρο κοντά στις Στροφάδες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο ανοιχτά της Ηλείας.

Ένα λεπτό νωρίτερα, είχε σημειωθεί προσεισμός 4,3 Ρίχτερ, με την αρχική εκτίμηση όμως από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να κάνει λόγο για 5,6 Ρίχτερ.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο εξέδωσε ανακοίνωση με διευκρινίσεις. Μια ανακοίνωση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου.

«To θρίλερ με τον δήθεν διπλό σεισμό στο θαλάσσιο χώρο του Κυπαρισσιακού κόλπου έληξε. Αρχικά το Εθνικό Αστεροσκοπείο ανακοίνωσε 2 σεισμούς μεγεθών 5,6 και 5,7. Τελικά, μετά από μισή ώρα ανακοίνωσε 4,5 και 5,7. Τέτοια σφάλματα έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Πρέπει να εξαλειφθούν. Δημιουργούν σύγχυση και δυσκολεύουν την αξιολόγηση», σημείωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για να καταλήξει: «Ως προς την ουσία, προς το παρόν δεν είμαστε βέβαιοι αν ο 5,7 ήταν ο κύριος σεισμός. Η περιοχή έχει κάνει μεγάλους σεισμούς στο παρελθόν», έγραψε ο Γ. Παπαδόπουλος.

Η αντίδραση Τσελέντη

Στην ανάρτηση του Γ. Παπαδόπουλου έσπευσε να απαντήσει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

«Νισάφι πια με αυτόν τον συνταξιούχο φυσιογνώστη πρώην υπάλληλο του Γεωδυναμικού που δεν σεβάστηκε το χώρο που έφαγε ψωμί και συνεχώς βγαίνει στα ΜΜΕ και μας κατηγορεί τόσο λόγο επιστημονικής ανεπάρκειας όσο και λόγο εμπάθειας», έγραψε ο Α. Τσελέντης.

«Μιλά ο άνθρωπος που έχει κάνει προβλέψεις για όλη την Ελλάδα και αν συμβεί κάποιο γεγονός θα βγει και θα μας πει ότι το πρόβλεψε. Πριν ένα χρόνο μου πήρε 5 μήνες να ηρεμήσω τη Θήβα που μίλαγε για 7 Ρίχτερ. Δε σέβεται ούτε την τουριστική περίοδο τινάζοντας το τουρισμό στον αέρα», σχολίασε.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement