Σάμος: Ψύχραιμοι οι κάτοικοι μετά τα 4,4 R – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες

samos 4,4 R

Advertisement

Με ψυχραιμία αντέδρασαν οι κάτοικοι της Σάμου μετά τη σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, 19 Απριλίου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται σε 11 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα Α.Β. Ανατολικά του Καρλοβάσου, πολύ κοντά στο επίκεντρο του φονικού σεισμού των 7 ρίχτερ που έπληξε στις 30 Οκτωβρίου του 2020 το νησί.

Σάμος: Ψύχραιμοι οι κάτοικοι μετά τα 4,4 Ρίχτερ – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος της Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρο Τατούρη, η εντολή που έχει δοθεί από τον Ευθύμιο Λέκκα, πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, είναι οι μαθητές όλων των σχολείων να παραμείνουν στο προαύλιο χώρο, μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, υπάρχει συνεχής επαφή με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Παραμένει σε ισχύ η σύσταση να αποφεύγεται η προσέγγιση σε κτίρια που παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες. Τέλος, έχει δοθεί η εντολή να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια. Αναφορικά με το θέμα των μαθητών υπήρξε μια ασάφεια, καθώς, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, από την πλευρά των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν δόθηκαν σαφείς οδηγίες σε όλα τα σχολεία, με αποτέλεσμα να λειτουργήσουν αυτοβούλως οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement