Σε επαγρύπνηση η ΕΛΑΣ – Μέτρα ασφαλείας σε ισραηλινούς και ιρανικούς στόχους

astynomia

Advertisement

Μετρά επαγρύπνησης με αυξημένες περιπολίες παίρνει η ελληνική αστυνομία με βάση τα νέα δεδομένα στη Μέση Ανατολή, αυξάνοντας  και το επίπεδο ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δοθεί ήδη εντολές να αυξηθούν οι εποχούμενες περιπολίες περιμετρικά σε ισραηλινούς και ιρανικούς στόχους στη χώρα μας, ενώ σε αυξημένε επίπεδο επαγρύπνησης είναι και οι δυνάμεις ασφαλείας στα κέντρα κράτησης.

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις και υψηλόβαθμα στελέχη είναι σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των ευρωπαϊκών χωρών.

Στο μικροσκόπιο των μέτρων ασφαλείας έχουν μπει και συγκεκριμένα άτομα κυρίως οι επικοινωνίες τους και οι επαφές που μπορεί να έχουν είτε με άλλα άτομα στην Ευρώπη είτε με τις περιοχές στην Μέση Ανατολή.

Οι επιτελείς της Κατεχάκη είναι καθησυχαστικοί, και τόνιζαν  ότι θα πρέπει να υπάρξει ετοιμότητα όπως σε κάθε άλλη τέτοια περίπτωση και συνεχής ενημέρωση για τα νέα δεδομένα.

Πάντως από την πρώτη στιγμή που είχε ξεσπάσει η κρίση, στις αρχές Οκτωβρίου, είχαν ληφθεί παραπάνω μέτρα ασφαλείας ασφαλείας σε πρεσβείες και σε διαβαθμισμένους στόχους στη χώρα μας και τα μέτρα αυτά τώρα επεκτείνονται με βάση τα νέα δεδομένα.

 

Συνεργασία με Γαλλία

Επίσης η χώρα μας θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με τη Γαλλία όπου θα διοργανωθούν σε λίγους μήνες οι ολυμπιακοί αγώνες και εκεί θα αναπτυχθεί ένα μεγάλο δίχτυ ασφαλείας, καθώς όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα συμμετέχουν η κάθε μια από την πλευρά της, βοηθώντας στα μέτρα που θα ληφθούν.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement