Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραχωρεί 150 στρέμματα για το νέο Ογκολογικό Θεσσαλονίκης

ypetha

Advertisement

Την παραχώρηση 150 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου «Καρατάσιου» ώστε να κατασκευαστεί το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ αναφέρεται ότι: «Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σύμβαση μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Υγείας για την παραχώρηση έκτασης 150 στρεμμάτων (150.000 τ.μ.) του πρώην Στρατοπέδου «ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ» με σκοπό την κατασκευή του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η παραχωρούμενη έκταση βρίσκεται στο Δήμο Παύλου Μελά στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, ακριβώς απέναντι από τα ήδη υφιστάμενα Νοσοκομεία ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και 424 ΓΣΝΕ (Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως). Το σημείο αυτό επιλέγεται ως βέλτιστη λύση χωροθέτησης, καθώς γειτνιάζει με τα 2 προαναφερθέντα μεγάλα Νοσοκομεία επί της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης.

Με τη σημερινή σύμβαση μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης η κυβερνητική εξαγγελία για κατασκευή του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement