Αιγύπτιοι αξιωματούχοι: ”Ναι” των ΗΠΑ στο Ισραήλ για επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη απάντηση στο Ιράν

israel rockets 768x512

Advertisement

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι υπογράμμισα σε μέσο του Κατάρ ότι οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν το σχέδιο του Ισραήλ για επιχείρηση στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, σε αντάλλαγμα να μην πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας επίθεσης εναντίον του Ιράν, αναφέρουν οι Times of Israel.

«Η αμερικανική κυβέρνηση έδειξε αποδοχή του σχεδίου που είχε παρουσιάσει προηγουμένως η κατοχική κυβέρνηση σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, με αντάλλαγμα να μην πραγματοποιήσει επίθεση μεγάλης κλίμακας κατά του Ιράν», είπε στο δίκτυο Al-Araby Al-Jadeed ανώνυμος αξιωματούχος.

Ταυτόχρονα, Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Αίγυπτος προετοιμάζεται προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τυχόν πιθανές επιπτώσεις της σχεδιαζόμενης επιχείρησης.

Βάσει όσων αναφέρουν οι Times of Israel, τέσσερα τάγματα της Χαμάς πιστεύεται ότι βρίσκονται στη Ράφα μαζί με πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες που έχουν καταφύγει εκεί αφού τράπηκαν σε φυγή από τις μάχες σε άλλα μέρη της Λωρίδας. Στη Ράφα, επίσης, εκτιμά το ισραήλ ότι κρύβονται οι ηγέτες της Χαμάς, πιθανώς μαζί με ισραηλινούς ομήρους.

Θυμίζουμε πως πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει πολλές φορές ισχυριστεί ότι έχει εγκρίνει σχέδια για μια επιχείρηση στη Ράφα ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι έχει αποφασιστεί η ημερομηνία για την επίθεση.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement