ΗΠΑ: Αδέλφια ομογενείς έφτιαχναν όπλα και βόμβες στο σπίτι τους

ΑΔΕΡΦΙΑ ΗΠΑ

Advertisement

Δύο αδέλφια ελληνικής καταγωγής, που διατηρούσαν λίστα με «ανθρώπινες θυσίες» αστυνομικών, δικαστών, πολιτικών, διασημοτήτων και τραπεζιτών, συνελήφθησαν καθώς είχαν ένα οπλοστάσιο αυτοσχέδιων βομβών και όπλων στο διαμέρισμα της οικογένειάς τους στο Κουίνς των ΗΠΑ, όπως δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Ο 39χρονος Andrew Hatziagelis, και ο 51χρονος Angelo Hatziagelis, αντιμετωπίζουν 130 κατηγορίες αφού αστυνομικοί και ομοσπονδιακοί πράκτορες κατέσχεσαν μια κρύπτη με όπλα, «αυτοσχέδιους» εκρηκτικούς μηχανισμούς, πανοπλίες και μια συλλογή από όπλα τύπου AR-15 και 9mm.

Το ζευγάρι φέρεται επίσης να είχα γράψει μία «λίστα χτυπημάτων» σε ένα σημειωματάριο που περιλάμβανε έναν κατάλογο πιθανών στόχων. «Εξαφανίστε τα αποβράσματα» ανέφερε το σημείωμα. «Εξαφανίστε τη γη»

Ανθρώπινες θυσίες», ανέφερε ένα γραπτό παραλήρημα σε ξεχωριστή σελίδα. «Επιτρέπονται, αλλά μόνο για τους διεφθαρμένους βιαστές, παιδεραστές, δολοφόνους, πολιτικούς, δικαστές».

Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από κοινή επιχείρηση με το γραφείο του εισαγγελέα του Κουίνς, την αστυνομία της Νέας Υόρκης και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

«Η πόλη είναι πιο ασφαλής σήμερα», δήλωσε η εισαγγελέας του Κουίνς, Melinda Katz. «Δεν μπορούμε να μετρήσουμε τον αριθμό των ζωών που σώθηκαν, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτά τα όπλα δεν θα βλάψουν ποτέ κανέναν» πρόσθεσε.

Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί στο σπίτι

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι αδελφοί Hatziagelis διατηρούσαν μια επιχείρηση κατασκευής όπλων μέσα στο διαμέρισμα που μοιράζονταν με τη μητέρα τους και έναν άλλο αδελφό τους στην Αστόρια.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι στις 17 Ιανουαρίου και ανακάλυψαν το «τρομακτικό» οπλοστάσιο.

Μεταξύ των όπλων που κατασχέθηκαν ήταν οκτώ αυτοσχέδιες βόμβες, μία μερικώς κατασκευασμένη βόμβα με σύρμα παγίδευσης, δύο γεμάτα τυφέκια τύπου AR-15 και δύο ημιαυτόματα πιστόλια των 9 χιλιοστών – όλα τους μη ανιχνεύσιμα – 600 σφαίρες και τρία σετ πανοπλίας, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement