Ισραηλινά ΜΜΕ: Εντός 48 ωρών η απάντηση στο Ιράν

isr 12121

Advertisement

Στο Ισραήλ και την αντίδρασή του μετά την επίθεση του Ιράν στρέφεται η προσοχή του πλανήτη που παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Το σενάριο μιας δυναμικής απάντησης του Τελ Αβίβ δείχνει πλέον πιο μακριά, τουλάχιστον προς το παρόν, βάσει όσων προέκυψαν μετά τη συνεδρίαση του Πολεμικού Συμβουλίου του Ισραήλ.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο τάσσεται υπέρ των αντιποίνων κατά του Ιράν για τη μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους. Ωστόσο διχάζεται ως προς το χρονοδιάγραμμα και την κλίμακα μιας τέτοιας απάντησης, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι την Κυριακή.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης στα αγγλικά, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι τα σχέδια για επιθετική και αμυντική δράση έχουν εγκριθεί μετά την επίθεση του Ιράν.

Ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι είπε: «Η Χαμάς και το Ιράν θέλουν να πυροδοτήσουν τη Μέση Ανατολή και να κλιμακώσουν», προσθέτοντας ότι οι IDF παραμένουν «σε υψηλή επιφυλακή».

Με την σειρά τους τα ΜΜΕ του Ισραήλ ανέφεραν πάντως ότι η αναμενόμενη απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν θα είναι εντός των επόμενων 48 ωρών. Ταυτόχρονα, Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ κατέστησε σαφές στην Αμερική ότι δεν επιδιώκει μια μεγάλη κλιμάκωση με το Ιράν.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement