Παρίσι: Αγρότες εισέβαλλαν σε αγροτική έκθεση – Υπόσχεση Μακρόν για νέο δείκτη με πλαφόν στις τιμές

Παρίσι: Αγρότες εισέβαλλαν σε αγροτική έκθεση – Υπόσχεση Μακρόν για νέο δείκτη με πλαφόν στις τιμές

Advertisement

Αγροτική έκθεση πραγματοποιείται στο Παρίσι και ήδη προκλήθηκαν ταραχές με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην έκθεση, καθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Δύο ώρες συνάντηση σήμερα το πρωί που δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά τελικά έγινε και αυτό ήθελαν και οι αγρότες. Τεσσερισήμιση ώρες καθυστέρηση είχαν τα εγκαίνια αυτής της αγροτικής έκθεσης από τον Γάλλο πρόεδρο, παρ’όλες τις υποσχέσεις του.

Στην έκθεση υπήρχε μια τεταμένη ατμόσφαιρα όχι μόνο των αγροτών απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο, αλλά γενικότερα της παρουσίας πολλών αγροτών μέσα και έξω από τον εκθεσιακό χώρο που είναι τεράστιος και χρειάστηκαν ενισχύσεις από την αστυνομία για να μπορέσουν να συγκρατήσουν ορισμένους αγρότες που ήθελαν να πλησιάσουν εξαιρετικά κοντά τον Γάλλο πρόεδρο.

Αυτή τη στιγμή ο Γάλλος πρόεδρος κάνει μια βόλτα, όσο κι αν είναι περιορισμένη αυτή τη φορά μέσα στον εκθεσιακό χώρο και υποσχέθηκε στη συνάντηση που είχε ό,τι από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου να υπάρξει ένα ταμείο άμεσης βοήθειας για όσους έχουν απελπισμένα ανάγκη από οικονομικό ρευστό για να αντιμετωπίσουν τις επείγουσες ανάγκες.

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι σε τρεις εβδομάδες από τώρα θα ξανασυναντηθούν στο προεδρικό Μέγαρο για να κάνουν ένα γρήγορο απολογισμό και να δουν ποια θα είναι η συνέχεια. Συγκεκριμένα υποσχέθηκε ότι σε γαλλικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα προτείνει να υπάρξει ένας νέο δείκτης με πλαφόν τιμές των προϊόντων, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να πουλήσουν το προϊόν τους τουλάχιστον στο κόστος και όχι χαμηλότερο από το κόστος παραγωγής το οποίο και είναι πολύ σημαντικό για τους παραγωγούς.

Εντωμεταξύ ο Πρόεδρος Μακρόν τους υποσχέθηκε ό,τι άμεσα θα περάσουν πολλά μέτρα από το υπουργικό συμβούλιο τουλάχιστον μέχρι τις 20 Μαρτίου. Παρ΄όλα αυτά η κατάσταση είναι ακόμα τεταμένη ακόμα στον εκθεσιακό χώρο και αναμένεται αν θα εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα για το Γάλλο πρόεδρο ή θα χρειαστεί να επισπεύσει την επίσκεψή του στην Αγροτική έκθεση.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement