Τραμπ: Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και βία – Οι παράνομοι μετανάστες είναι “ζώα”

Τραμπ: Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και βία - Οι παράνομοι μετανάστες είναι "ζώα"

Advertisement

Του Βασίλη Σπυρόπουλου

 

Οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ είναι «ζώα» και «όχι άνθρωποι», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε άλλη μια «πύρινη» ομιλία του, αυτή τη φορά στην πολιτεία του Μίσιγκαν, ο Τραμπ, έχοντας δίπλα του αστυνομικούς, αναφέρθηκε αναλυτικά σε απεχθή εγκλήματα που υπάρχουν υποψίες ότι τα έχουν διαπράξει άνθρωποι που βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Μάλιστα, κατηγόρησε επανειλημμένα τα κράτη της Λατινικής Αμερικής ότι εσκεμμένα στέλνουν τους εγκληματίες τους στις ΗΠΑ.

Προειδοποίησε το ακροατήριό του ότι η βία και το χάος θα «καταβροχθίσουν» τις ΗΠΑ, σε περίπτωση που ο ίδιος δεν νικήσει στις προσεχείς προεδρικές εκλογές. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το Ρόιτερς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ρίχνει «λάδι στη φωτιά» με τις «εξευτελιστική ρητορική» του, όσον αφορά το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που υποστήριζε ότι οι παράνομοι μετανάστες που καταφέρνουν να περάσουν εντός αμερικανικού εδάφους από τα σύνορα με το Μεξικό έχουν αποδράσει από φυλακές και ιδρύματα των ιδιαίτερων πατρίδων τους, συμβάλλοντας στην έξαρση της βίαιης εγκληματικότητας στις ΗΠΑ.

«Ακραία ρητορική, που προάγει διχασμό, μίσος και βία»

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Τζο Μπάιντεν γνωρίζει πολύ καλά την προσπάθεια του Τραμπ και των συνεργατών του να ενισχύσουν τον φόβο των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων σχετικά με την εγκληματικότητα και την μετανάστευση. Γι’ αυτό και σχολιάζουν σχετικά ότι η στάση του Τραμπ φανερώνει μια «ακραία ρητορική, που προάγει τον διχασμό, το μίσος και την βία» στη χώρα.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, περίπου 4 στους 10 Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους θεωρούν το μεταναστευτικό το σημαντικότερο πρόβλημα των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, ενώ την ίδια άποψη έχουν ένας στους τέσσερις ανεξάρτητους ψηφοφόρους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έχει κατηγορήσει τον αντίπαλό του στην προεδρική μάχη του Νοεμβρίου ότι ενθαρρύνει τους Ρεπουμπλικανούς στο Κονγκρέσο να μην ψηφίσουν νομοσχεδιο που θα ενίσχυε την ασφάλεια στα νότια σύνορα με το Μεξικό και θα εισήγαγε μέτρα, ώστε να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση στις ΗΠΑ. Κάποιοι, ίσως όχι άδικα, θεωρούν ότι η στάση του Τραμπ σκοπεύει να φανερώσει την ανικανότητα της κυβέρνησης Μπάιντεν να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το μεταναστευτικό.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement