Μητσοτάκης: Οι εκλογές της άνοιξης, να φέρουν νέα ισχυρή εντολή για αυτοδύναμη ΝΔ

ev 30 1024x682 1

Advertisement

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργό στο μέτρο market pass

Το μήνυμα πως η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει την εσωτερική σταθερότητα και τώρα περνά στο αποτέλεσμα, την πρόοδο και την προκοπή, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβαίνοντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι απών από τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας. 

“Η απουσία σας δεν είναι μόνον μια προσβλητική στάση”, είπε ο πρωθυπουργός για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην μετέχει στις ψηφοφορίες στη Βουλή και πρόσθεσε απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Παίρνετε διαζύγιο με την κοινωνία, είστε παρόντες στην τοξικότητα και το διχασμό και απόντες από μέτρα στήριξης κοινωνίας”.

Στην παρέμβαση του με την οποία θέλησε να εστιάσει στο κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης με τα μέτρα που έχουν ληφθεί υπέρ των ευάλωτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι γυρίζει την πλάτη στη στήριξη της κοινωνίας.

“Η χώρα από όλες τις εξωγενείς κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει έχει κατοχυρώσει την εσωτερική σταθερότητα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ζουν, κρίνουν και συγκρίνουν την πράξη από το ψέμα, τον ρεαλιστή από τον υποκριτή, τη λύση από το πρόβλημα και σύντομα είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρουν συνέχεια, συνέπεια και σταθερότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον πολίτη, να προσπαθούμε ώστε οι εκλογές της άνοιξης να φέρουν και μια νέα άνοιξη στον τόπο με μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή για μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία”, είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, την οποία προσδιόρισε “σύντομα”.

Αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε “ξαναζεσταμένα ψέματα” τα υποστηρίζει για χιλιάδες πλειστηριασμούς και τόνισε ότι με τη ρύθμιση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό υπάρχει μεγαλύτερη προστασία σε περισσότερους δανειολήπτες, ενώ μέχρι σήμερα μέσω του εργαλείου αυτού έχουν ρυθμιστεί δάνεια που ξεπερνούν τα 35 δις ευρώ.

MARKET PASS

Ένα σημαντικό ανάχωμα της πολιτείας απέναντι στο διεθνές κύμα ακρίβειας, ιδιαιτέρως στα τρόφιμα, χαρακτήρισε ο Κυριακός Μητσοτάκης το Market Pass, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ανέφερε, το Market Pass θα καλύπτει το 10% ‘όλων των βασικών μηνιαίων εξόδων κάθε ελληνικής οικογένειας για το επόμενο εξάμηνο.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο παράδειγμα μιας 4μελούς οικογένειας, που πληροί της προϋποθέσεις, και κάνει μηνιαίες αγορές 520 ευρώ και άρα θα λαμβάνει 52 ευρω μηνιαία ενίσχυση.

«Όσοι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη κάρτα θα εισπράττουν το 80% του ποσού της επιδότησης στον λογαριασμό τους» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Επειδή η αντιπολίτευση μας κατηγορούσε ότι όλα αυτά είναι ψίχουλα που δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες, οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει ήδη τις 700.000, τόνισε, για συμμετοχή στο market pass, και εκτιμώ ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Οι εκλογές της άνοιξης θα φέρουν και μια άνοιξη στον τόπο

«Προσπαθούμε ώστε οι εκλογές της άνοιξης να φέρουν και μια νέα άνοιξη στον τόπο με μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή για μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο περιλαμβάνεται η τροπολογία για τις νέεες ρυθμίσεις που αφορούν τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή του να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή λέγοντας προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «είστε μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και τον διχασμό αλλά απόντες από μέτρα στήριξης της κοινωνίας».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement