Τσίπρας: Το μέλλον είναι τα παιδιά της τέχνης και όχι οι Πάτσιδες

tsipras vouli arthro

Advertisement

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τοποθετείται επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού για τα μουσεία.

«Τα παιδιά της τέχνης είναι το μέλλον κι όχι οι πάτσηδες ή τα παιδιά των αρχιδικαστών που συνεργάζονται με τα funds», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας την απόσρση του Προεδρικού Διατάγματος για τα επαγγελματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, το οποίο χαρακτήρισε ρύθμιση δίωξης του Πολιτισμού και των ανθρώπων του.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμα πως: «Το κόμμα του Πάτση και των 400 εκατ. ευρώ χρεών σε τράπεζες επιβάλλει χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας», πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή (Δευτέρα) ημέρα πολύ δύσκολη.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έκανε αναφορά στη φράση της Μελίνας Μερκούρη, που είχε πει πως «χωρίς τον Πολιτισμό είμαστε ο κανείς. Ο Πολιτισμός είναι η ψυχή μας. Ο Πολιτισμός είναι η Ελλάδα».

Ο ίδιος υποστήριξε πως για άλλη μια φορά είναι υπό δίωξη ο Πολιτισμός και οι άνθρωποί του, συστηματικά και σχεδιασμένα από μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται σαν καθεστώς και σε κάθε της βήμα προσπαθεί να επιβάλει τη βαρβαρότητα σε πολλούς τομείς.

«Τη βαρβαρότητα της εργασιακής ζούγκλας και της ελαστικής εργασίας. Τη βαρβαρότητα των παρακολουθήσεων και των εκβιασμών. Τη βαρβαρότητα της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας και της λεηλασίας του εισοδήματος. Τη βαρβαρότητα των εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ, από το κόμμα του Πάτση που χρωστάει πάνω από 400 εκ. στις τράπεζες».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement