Κύπελλο: Το ενδιαφέρον σε “Καραϊσκάκης” και “Βικελίδης”

Advertisement

Τα δύο μεγάλα ντέρμπι, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και Άρης – ΑΕΚ, ξεχωρίζουν στους επαναληπτικούς για την φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα περισσότερα βλέμματα θα είναι στραμμένα σε «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και «Κλεάνθης Βικελίδης». Στον Πειραιά, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (21:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) θα λύσουν τις διαφορές τους έπειτα από το μεταξύ τους 1-1 στη Λεωφόρο. Οι “ερυθρόλευκοι” πέρασαν, έστω και δύσκολα, νικηφόρα από την Καισαριανή (3-2) κερδίζοντας με δέκα παίκτες την ουραγό Κηφισιά κι ανέκτησαν ψυχολογία, ενώ οι “πράσινοι” έμειναν όρθιοι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (2-2). Αποστολή δεν βγήκε από τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Ελ Αραμπί, τον τιμωρημένο Ρέτσο ενώ εκτός είναι και ο Ελ Κααμπί. Ο Μπιέλ δύσκολα θα αγωνιστεί, ενώ το πρωί θα δοκιμάσουν την ετοιμότητά τους οι Ποντένσε, Ρίτσαρντς. Ο Φατίχ Τερίμ υπολογίζει στον Σαμέτ Ακαϊντίν, αλλά την ίδια ώρα όχι στους Παλάσιο, Τσέριν, Τζούριτσιτς, Ιωαννίδη, Γερεμέγεφ, Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν και Μπρινιόλι.

Η κάτοχος του τροπαίου ΑΕΚ καλείται πλέον να κερδίσει στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από τη “λευκή” ισοπαλία στην “OPAP Arena” (19:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ). Ο Άρης, πάντως, βρίσκεται σε πολύ καλό… φεγγάρι όπως έδειξε και ο θρίαμβος στο Αγρίνιο (4-0). Ο Άκης Μάντζιος υπολογίζει στις υπηρεσίες των Κουέστα και Bερστράτε, όπως και στους νεοφερμένους Ροζ, Φετφατζίδη οι οποίοι έπαιξαν προσφάτως απέναντι στον Παναιτωλικό. Εκτός έμειναν οι Ζουλ, Ρουπ, Βέλεθ, Πάρντο, Μενέντες, Ματαρίτα, Πάβιτσιτς, Κάρλσον, Χριστοδουλόπουλος, Δεληζήσης, Κυριαζής. Από την άλλη ο Ματία Αλμέιδαδεν θα έχει διαθέσιμο τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του, τον Λιβάι Γκαρσία (δυο γκολ με τον Παναθηναϊκό, εννέα συνολικά στα τελευταία οκτώ ματς), αλλά και τον τραυματία, Κώστα Γαλανόπουλο, όπως φυσικά και τους διεθνείς, Μουκουντί, Ζίνι, Χατζισαφί και Μοχαμάντι. Η «Ένωση» δεν ανακοίνωσε αποστολή.

Στο άλλο ματς των «16» ανάμεσα σε ομάδες της Super League, ο ΟΦΗ μοιάζει να έχει το προβάδισμα απέναντι στην Κηφισιά (17:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ), έχοντας κερδίσει με 3-1 στην Κρήτη. Ήταν, όμως, κι η μοναδική νίκη στα τελευταία 12 επίσημα ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, οπότε φυσιολογικά η ομάδα του Ντέιβιντ Νίλσεν δικαιούται να ελπίζει. Στις 15:00, η Athens Kallithea αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό, στην ρεβάνς του 3-2 υπέρ των Αγρινιωτών.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement