Την Αλβανία επισκέπτεται σήμερα ο Μπλίνκεν

blinken 1502

Advertisement

Tην Αλβανία επισκέπτεται την Πέμπτη o υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών για τη στήριξη του αγώνα της Ουκρανίας ενάντια στην ευρείας κλίμακας εισβολή της Ρωσίας, σύμφωνα με το Associated Press.

Ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί με κορυφαίους αξιωματούχους και θα επικεντρωθεί στο μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων καθώς η Αλβανία και γειτονικές χώρες επιδιώκουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον έχει υποστηρίξει σθεναρά την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ., αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Οι ΗΠΑ επαίνεσαν τον ηγετικό ρόλο της Αλβανίας στην πρώην κατεστραμμένη από τον πόλεμο περιοχή και τον πρόσφατο ρόλο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ως μη μόνιμο μέλος. Η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και έχει στείλει τακτικά μικρές στρατιωτικές μονάδες σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Advertisement

Δείτε επίσης

1 theodorou

Μαρινίκη Θεοδώρου: «Θα διεκδικήσουμε να επιστρέψει η Ευρώπη στις καταστατικές της διακηρύξεις και να επαναφέρουμε την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον γεμάτο ελπίδα και επιτεύγματα»

Συνέντευξη στον Βασίλη Σπυρόπουλο   Είναι νέα, δυναμική και δραστήρια.…

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement