Ενδοσχολική βία: Στην πλατφόρμα οι πρώτες έξι καταγγελίες για εκφοβισμό

Ενδοσχολική βία Στην πλατφόρμα οι πρώτες καταγγελίες για εκφοβισμό

Advertisement

Έξι αναφορές για περιστατικά σχολικής βίας από το πρώτο κιόλας 12ωρο λειτουργίας της πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Η πλατφόρμα αυτή άλλωστε είναι από τα βασικά «εργαλεία» της νέας εθνικής στρατηγικής και εκστρατείας ενημέρωσης για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.

Μεταξύ των αλλαγών που παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης περιλαμβάνεται η επιστροφή της πενθήμερης αποβολής για τους μαθητές, που ασκούν bullying. Μάλιστα, από τον Σεπτέμβριο προβλέπεται κλιμάκωση των ποινών που θα φτάνει έως και την οριστική αποβολή του μαθητή από το σχολείο. Ακόμη, προβλέπεται πως, οι γονείς ή κηδεμόνες των παιδιών, τα οποία προκαλούν φθορές στο σχολείο, είναι υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, κατά το πρώτο 12ωρο που λειτουργεί η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr, «είχαμε έξι αναφορές για περιστατικά σχολικής βίας».

Υπενθυμίζεται ότι ένας γονιός ή ένα παιδί του Γυμνασίου και του Λυκείου μπορεί να μπει σε αυτή την πλατφόρμα και να καταγράψει, να αποτυπώσει το είδος του εκφοβισμού που έχει υποστεί, το είδος του περιστατικού, τη συχνότητα του περιστατικού και μετά το σχολείο του να διαχειριστεί το περιστατικό αυτό με πολύ συγκεκριμένους κανόνες που έχουν διαμορφωθεί από ειδικούς.

Όπως εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης των καταγγελιών «πρώτα γίνεται στο σχολείο η αναφορά, αν είναι σοβαρό πηγαίνει στη διεύθυνση εκπαίδευσης όπου δίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές».

Συνεχίζοντας ο υπουργός τόνισε ότι τα «κινητά είναι αλληλένδετα με το bullying και για αυτό πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που υπάρχει βιντεοσκόπηση σε πολύ προσωπικές στιγμές, εκεί ο θύτης θα αλλάζει σχολείο» είπε και συμπλήρωσε «είναι η απόλυτη κόκκινη γραμμή».

 

Advertisement

Δείτε επίσης

1 theodorou

Μαρινίκη Θεοδώρου: «Θα διεκδικήσουμε να επιστρέψει η Ευρώπη στις καταστατικές της διακηρύξεις και να επαναφέρουμε την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον γεμάτο ελπίδα και επιτεύγματα»

Συνέντευξη στον Βασίλη Σπυρόπουλο   Είναι νέα, δυναμική και δραστήρια.…

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement