Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι των Xριστουγέννων» στα σούπερ μάρκετ

Advertisement

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα στα σούπερ μάρκετ, το «Καλάθι των Χριστουγέννων» το οποίο θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου.

Η πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης έχει ως στόχο να συγκρατηθούν οι τιμές σε βασικά προϊόντα που γεμίζουν το εορταστικό τραπέζι των καταναλωτών. Σε μία περίοδο άλλωστε που η ακρίβεια στα στα τρόφιμα συνεχίζει να πιέζει το προϋπολογισμό των νοικοκυριών και τα περισσότερα προϊόντα που αποτελούν τις πρώτες ύλες για το χριστουγεννιάτικα εδέσματα είναι ακριβότερα σε σχέση με πέρσι. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΚΑ, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα στοιχίσει στους Έλληνες κατά 20% ακριβότερα φέτος και συγκεκριμένα 147,15 ευρώ για 4 άτομα. Την ίδια στιγμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν για τον μήνα Νοέμβριο τις τιμές των τροφίμων αυξημένες κατά 9% σε ετήσια βάση, με «πρωταθλητή» των ανατιμήσεων το ελαιόλαδο με άνοδο 31,4%.

Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» περιλαμβάνει συνολικά 6 κατηγορίες τροφίμων με αυξημένη εποχική ζήτηση, συμπληρώνοντας ουσιαστικά τα προϊόντα του «καλαθιού του νοικοκυριού». Συγκεκριμένα, από την κατηγορία των κρεάτων προστίθενται η γαλοπούλα, το αρνί και το κατσίκι ενώ χοιρινό και κοτόπουλο βρίσκονται ήδη στο μόνιμο «καλάθι του νοικοκυριού». Παράλληλα, από τα χριστουγεννιάτικα γλυκά εντάσσονται μόνο το τσουρέκι και η βασιλόπιτα, όπως επίσης και η σοκολάτα.

«Στο γιορτινό τραπέζι η βαρύτητα του κρέατος είναι μεγάλη, γι΄ αυτό τα εντάξαμε στο καλάθι του νοικοκυριού και των Χριστούγεννων. Σήμερα οι τιμές του αρνιού κυμαίνονται από 11,5 ευρώ – 13 ευρώ το κιλό. Εμείς θέλουμε για τις γιορτινές μέρες οι τιμές του αρνιού να αποκλιμακωθούν και να κυμαίνονται κάτω από 11 ευρώ» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας μιλώντας την Τρίτη στο Mega, ενώ για την γαλοπούλα, σημείωσε πως στόχος είναι η τιμή της να παραμείνει στα περσινά επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι δύο μέρες μετά την πρεμιέρα του «Καλαθιού των Χριστουγέννων» θα ξεκινήσει και το «Καλάθι του Άη Βασίλη» στα καταστήματα παιχνιδιών, για τις αγορές των δώρων των καταναλωτών προς τα μικρά παιδιά στις γιορτές.

Advertisement

Δείτε επίσης

1 theodorou

Μαρινίκη Θεοδώρου: «Θα διεκδικήσουμε να επιστρέψει η Ευρώπη στις καταστατικές της διακηρύξεις και να επαναφέρουμε την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον γεμάτο ελπίδα και επιτεύγματα»

Συνέντευξη στον Βασίλη Σπυρόπουλο   Είναι νέα, δυναμική και δραστήρια.…

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement