Για αυτό το λόγο δίνω ‘‘παρατσούκλια’’ λέει αποκλειστικά στο nofakenews ο Βαγγέλης Ιωάννου!

Ο Βαγγέλης Ιωάννου

Advertisement

Του Αντώνη Μακατούνη

Είναι ο αθλητικογράφος… νονός, ο άνθρωπος που έχει… «βαπτίσει» και έχει δώσει δεκάδες εύστοχα προσωνύμια σε πρωτοκλασάτους αθλητές στο χώρο του μπάσκετ.

  Η χαρακτηριστική φωνή του προσδίδει ένταση και παλμό σε κάθε μπασκετική αναμέτρηση. Ο λόγος για τον πασίγνωστο αθλητικογράφο Βαγγέλη Ιωάννου που μίλησε αποκλειστικά στο www.nofakenews.gr .

  Ο γνωστός σπορτκάστερ αναφέρθηκε στην πορεία του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, στην αλλαγή  σελίδας στο «τιμόνι» της «επίσημης αγαπημένης» Εθνικής ομάδας Μπάσκετ και την έλευση του Βασίλη Σπανούλη ως πρώτου προπονητή της, αλλά και γιατί δίνει προσωνύμια και ‘‘παρατσούκλια’’ στους αθλητές.

Αρχικά όμως ο Βαγγέλης Ιωάννου έκανε μία ιστορική αναδρομή της επιτυχημένης σταδιοδρομίας του, αλλά και της φετινής ερασιτεχνικής ενασχόλησής του ως βοηθός- προπονητής μπάσκετ.

Με τον Βασίλη Σπανούλη
Με τον Βασίλη Σπανούλη

«Ξεκίνησα στις αρχές του δεκαετία του 90, τη σαιζόν 1990-1991, παράλληλα με τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη, στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης (σ.σ. είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Α.Π.Θ.). Συνδύασα και τις σπουδές στη Θεσσαλονίκη αλλά και την ενασχόλησή μου με τη δημοσιογραφία. Ασχολούμαι με όλα τα σπορ, κυρίως όμως με το μπάσκετ που είναι και η ειδικότητά μου», αναφέρει αρχικά ο κ. Ιωάννου και συμπληρώνει για τη φετινή του δραστηριότητα ως βοηθός προπονητής μπάσκετ σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με την ομάδα του Τριποντιακού, «Έχω ειδικότητα μπάσκετ από το πρώτο πτυχίο, οπότε ερασιτεχνικά ασχολούμαι και με την προπονητική, ερασιτεχνικά όμως, όχι επαγγελματικά. Έχει μία διαφορετική ‘‘ομορφιά’’ από την οπτική του δημοσιογράφου».

Ο Βαγγέλης Ιωάννου κατά τη διάρκεια μετάδοσης
Ο Βαγγέλης Ιωάννου κατά τη διάρκεια μετάδοσης

Εμπνέομαι από μεγάλους παίχτες!

Για το θέμα των προσωνυμίων, τα γνωστά «παρατσούκλια» που έχει προσδώσει σε δεκάδες αθλητές συμπληρώνει, «Υπάρχει επιρροή από τους Αμερικανούς σπίκερ, αλλά και από παλαιότερους συναδέλφους που κατά καιρούς έδιναν προσωνύμια σε αθλητές που ξεχώριζαν και από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα μου άρεσε να εμπνέομαι από μεγάλους παίχτες ή από παίχτες με ξεχωριστό ταλέντο. Όταν άρχισα μάλιστα να κάνω και τηλεοπτικές μεταδόσεις πριν από είκοσι- εικοσιπέντε χρόνια- για το ραδιόφωνο έκανα από τις αρχές της δεκαετίας του 90- άρχισα να το ‘‘καλλιεργώ’’ διότι ομορφαίνει και τη μετάδοση, δίνει έναν άλλο τόνο και νομίζω ότι αρέσει και στον κόσμο. Όπως αρέσουν και οι μεταδόσεις όταν γίνονται με ενθουσιασμό. Αν θες να έχεις ένα δικό σου στυλ ψάχνεις να ‘‘εξελίξεις’’ τη μετάδοση», ενώ στη συνέχεια προσθέτει στο ερώτημα ποιο είναι το αγαπημένο του ‘‘παρατσούκλι’’, «Νομίζω το ‘‘Σλούκι Λουκ’’, στον Κώστα Σλούκα. Νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα».

Ο Βαγγέλης Ιωάννου δίνοντας. παλμό στην κερκίδα
Ο Βαγγέλης Ιωάννου δίνοντας. παλμό στην κερκίδα
Στο ερώτημα ποιές ομάδες από το χώρο του μπάσκετ ξεχωρίζει από τη δεκαετία του 80 και μετά ο γνωστός αθλητικογράφος απαντά, «Πρόλαβα τις καλές εποχές του Άρη και του ΠΑΟΚ, αλλά και την πρώτη αυτοκρατορία του Ολυμπιακού και μετά τη μεγάλη ομάδα του Παναθηναϊκού για δεκατρία χρόνια. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μία, τη δεκαετία του 80 ήταν του Άρη με τα τρία φάιναλ φορ και τον Ιωαννίδη ως προπονητή τότε. Επίσης η ομάδα του Ολυμπιακού του 1997 και  η ομάδα του Παναθηναϊκού το 2009. Επίσης η ομάδα του Ολυμπιακού το 2012 και το 2013 αλλά και πέρυσι και πρόπερσι».

Να γίνει μία… πανστρατιά για την Εθνική ομάδα

     Για την Εθνική ομάδα μπάσκετ τονίζει, «Έχουμε μία αλλαγή σελίδας με το νέο προπονητή. Είναι μία πολύ θετική εξέλιξη γιατί ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να εμπνεύσει όλα τα παιδιά να επιτρέψουν, αφού είχαμε πολλές απουσίες βασικών παιχτών στην τελευταία διοργάνωση (σ.σ. στο Μουντομπάσκετ 2023). Ξαναλέω, ο Σπανούλης μπορεί να εμπνεύσει όλα τα παιδιά να έρθουν να παίξουν, να γίνει μία ‘‘πανστρατιά’’ στο προ- Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 2-7 Ιουλίου. Νομίζω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να πάμε φέτος στου Ολυμπιακούς αγώνες και λόγω Σπανούλη. Νομίζω θα τους εμπνεύσει όλους».

Στα πλέι οφ θα είναι και οι δύο ομάδες

  Κλείνοντας έκανε τις εκτιμήσεις του για την πορεία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, «Στα πλέι οφ νομίζω ότι θα είναι και οι δύο ομάδες. Δεν νομίζω όμως ότι θα είναι και οι δύο ομάδες στο φάιναλ φορ. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι πιο μπροστά, αλλά και φέτος το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι η Ρεάλ», καταλήγει ο γνωστός αθλητικογράφος.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement