Ο Δήμαρχος Δίου- Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, στο nofakenews: “Τιμή για εμάς η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών στο Λιτόχωρο”

Advertisement

Συνέντευξη στον Βασίλη Σπυρόπουλο

Έχοντας προσφέρει πολλά στον τόπο του, ο κ. Βαγγέλης Γερολιόλιος αναδείχθηκε, για δεύτερη συνεχή φορά, Δήμαρχος Δίου- Ολύμπου, στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, τον περασμένο Οκτώβριο. Ο κ. Γερολιόλιος μιλά στο nofakenews.gr για τις νέες προκλήσεις που έχει μπροστά του, τονίζοντας ότι γνώμονας είναι πάντα η αναβάθμιση της ζωής των δημοτών, αλλά και των πολλών επισκεπτών της περιοχής από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Δήμαρχος Δίου- Ολύμπου χαρκατηρίζει τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό “ατμομηχανές” ανάπτυξης του Δήμου, ενώ εξάρει την σημασία της διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών στο Λιτόχωρο, από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου, που θα συμβάλλει στην προβολή του τόπου ως τουριστικού προορισμού.

Θα θέλαμε να μας πείτε, με βάση και την εμπειρία σας, για τις προκλήσεις που έχετε μπροστά σας και που έχουν να κάνουν με τον Δήμο Δίου- Ολύμπου.

Από την έναρξη των καθηκόντων μας, τον Σεπτέμβριο του 2019, έως και σήμερα έχουμε πετύχει τους περισσότερους από τους αρχικούς μας στόχους. Ωστόσο, καθημερινά προκύπτουν νέες ανάγκες, που καλούμαστε να διαχειριστούμε άμεσα, με αποτέλεσμα ο προγραμματισμός και συντονισμός των δράσεών μας να προσαρμόζεται ανάλογα. Το στρατηγικό – αναπτυξιακό μας πλάνο συνεχίζει και στη νέα δημοτική περίοδο (2024-2028), με γνώμονα πάντα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών των δώδεκα κοινοτήτων του Δήμου μας, καθώς και των επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό. Στόχος μας παραμένει η συνεχής, απρόσκοπτη και με σωστό συντονισμό τάχιστη αντιμετώπιση των ζητημάτων, με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο Δήμος. Την ίδια ώρα ζητήματα καθαριότητας, ύδρευσης, άρδευσης, αποκατάστασης φθορών κοινόχρηστων χώρων καθώς και εργασίες για την πρόληψη θεομηνιών, είναι ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων. Για το λόγο αυτό να αναγνωρίζουμε και να ευχαριστούμε δημόσια το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου, που παρότι παρουσιάζει ελλείψεις σε στελέχωση, αποδίδει πάνω από τις δυνάμεις του, για την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η περιοχή σας χαρακτηρίζεται από ένα ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και συνδυάζει θάλασσα και βουνό, ικανοποιώντας ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Υπάρχουν, κατά τη γνώμη σας, θέματα που ταλανίζουν την ευρύτερη περιοχή και των οποίων η επίλυση θα συνέβαλε στην καλύτερη προβολή του τόπου;

Έχουμε την ευτυχία να κατοικούμε στους πρόποδες του εμβληματικού Ολύμπου, με τον αρχαιολογικό, πολιτιστικό και αγροδιατροφικό πλούτο, έχοντας μπροστά μας παράλληλα 38χλμ ακτογραμμής, με τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό να αποτελούν τις “ατμομηχανές” ανάπτυξης του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Στο πλαίσιο της αποδοτικότερης λειτουργίας κάθε τομέα, εντοπίζουμε και αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο του Ελληνικού Κράτους και των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Το άθροισμα των επιμέρους μικρότερων έργων συνθέτει την ευρύτερη εικόνα αναβάθμισης των λειτουργιών και της εικόνας του Δήμου. Βελτιώσεις επιδέχονται τα πάντα, και ειδικά όταν αναφερόμαστε σε στρατηγικές χρηματοδότησης της αυτοδιοίκησης.

Στο Λιτόχωρο φιλοξενείται ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών, από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου. Τι σημαίνει αυτό για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή;

Αποτελεί για εμάς τιμή η επιλογή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών του τόπου μας για την διοργάνωση εδώ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών, παρουσία και του Ολυμπιονίκη, Πύρρου Δήμα. Η φιλοξενία και διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων πανελλαδικής και διεθνούς προβολής, όπως οι διεθνείς αγώνες ορεινού τρεξίματος (Olympus Marathon, κ.α.), αποτελούν κεντρικό συστατικό του πλάνου τουριστικής προβολής του Δήμου.

ΛΙΤΟΧΩΡΟ 3

Ο Πύρρος Δήμας έχει συνδέσει το όνομά του με τις σημαντικότερες στιγμές όχι μόνο του ελληνικού, αλλά του παγκόσμιου αθλητισμού, κατακτώντας τέσσερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της Άρσης Βαρών. Ποια είναι η άποψή σας για τον τεράστιο αυτόν αθλητή;

Ο Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης, κάτοχος τεσσάρων Ολυμπιακών μεταλλίων, τίμησε τα χρώματα της χώρας και πέρασε επάξια στο πάνθεον των αθλητών σε παγκόσμια κλίμακα. Πρόκειται για έναν σπουδαίο αθλητή τεράστιου διαμετρήματος και ευγενούς χαρακτήρα, που συνδέεται με τον τόπο μας. Αναγνωρίζοντας την αθλητική του διαδρομή, τα επιτεύγματα και την προσφορά του στον αθλητισμό, το Κλειστό Γυμναστήριο Λιτοχώρου “Πύρρος Δήμας” φέρει το όνομά του. Τον σεβόμαστε, τον τιμούμε και τον θεωρούμε φίλο μας.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement