Δολοφονία Γιαλιά στην Μάνδρα: Τα σενάρια για το κίνητρο των δραστών και όλα όσα εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

gialias 0802

Advertisement

Σήμερα Πέμπτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο αυτοκίνητό του το απόγευμα της Τετάρτης, στην Μάνδρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα αποτελέσει μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, καθώς η σορός του θύματος βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Αιτία το γεγονός πως οι δράστες πέραν του ότι τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ, τον έκαψαν μέσα στο όχημά του.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο τον βρήκαν απανθρακωμένο, και πλέον αντικείμενο έρευνας – πέραν πολλών άλλων – είναι πόσες σφαίρες δέχτηκε ο επιχειρηματίας αν και ήδη έχουν συλλεγεί 15 κάλυκες από τον τόπο του εγκλήματος.

Τι αναζητά πλέον η ΕΛ.ΑΣ.

Πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται το κινητό τηλέφωνό του επιχειρηματία και οι επαφές που πιθανόν είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ η αστυνομία συλλέγει καταθέσεις και από ανθρώπους του περιβάλλοντός του και κυρίως από συνεργάτες του προκειμένου να διαπιστώσουν αν δεχόταν απειλές ή αν είχε τυχόν διαφορές με κάποιον.

Με κριτήριο το ποινικό παρελθόν του Χρήστου Γιαλιά, ο οποίος είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοφορία και για παραβάσεις του εργασιακού κώδικα, η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ταυτοχρόνως, δεν αποκλείει την περίπτωση ακόμη και να κρύβεται πίσω από την στυγερή δολοφονία, ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα ερευνήσουν εάν η δολοφονία σχετίζεται με την δολοφονία της πρώην συζύγου του το 2018.

Μαρτυρία για την δολοφονία του επιχειρηματία Γιαλιά – «Δεν ήταν μαζί του ο σωματοφύλακας που είχε»

Μιλώντας στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής, ο οποίος χθες το απόγευμα άκουσε τους πυροβολισμούς, ένα «ύποπτο», μαύρο ΙΧ πέρασε με μεγάλη ταχύτητα κοντά από το σημείο της εκτέλεσης.

«Ένα μαύρο αυτοκίνητο, μπήκε μέσα στο στενό το δικό μας. Κάποια στιγμή, πριν γίνει η δολοφονία. Δίχως να κορνάρει, έφυγε αστραπιαία», λέει ο αυτήκοος μάρτυρας και περιγράφει τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν μετά τον πρώτο πυροβολισμό.

«Εγώ δούλευα και ακούω πυροβολισμούς από πολυβόλο όπλο. Πρέπει να ήταν γύρω στους 15. Τέσσερις, μετά από δέκα δευτερόλεπτα περίπου, 2-3 πιστολιές, ‘μπαμ-μπαμ-μπαμ’. Από ο, τι αποδείχθηκε ήταν η χαριστική βολή. Την Πυροσβεστική άκουσα και ανέβηκα πάνω στο ελενίτ και είδα φλόγα. Λέω ‘κάτι έγινε σοβαρό».

Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει πως το θύμα κυκλοφορούσε συνήθως με άτομα της προσωπικής του ασφάλειας τα οποία, ωστόσο, χθες δεν τον συνόδευαν στη μοιραία διαδρομή.

«Το θύμα συνήθως πέρναγε με το αμάξι κοντά σε εμένα, πάνω-κάτω. Είχε σωματοφύλακα, την ημέρα εκείνη όμως δεν ήταν ο σωματοφύλακας. Το οποίο το γνωρίζω αλλά δεν ξέρω γιατί», εξηγεί.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement