Ταϊβάν: Κινεζικά πολεμικά πλοία και αεροσκάφη πέριξ του νησιού – “Προσομείωση αποκλεισμού” λέει η Κίνα

Advertisement

Την παρουσία 11 πολεμικών πλοίων της Κίνας και τον εντοπισμό 59 στρατιωτικών αεροσκαφών γύρο απο την Ταϊβάν ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας γύρο απο τη νήσο καθώς το Πεκίνο κάνει τριήμερες ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Το Πεκίνο ανακοίνωσε πως προχώρησε στην προσομοίωση «αποκλεισμού» της Ταϊβάν.

Η Κίνα επιχείρησε σήμερα με τις στρατιωτικές ασκήσεις της την προσομοίωση ενός «αποκλεισμού» της Ταϊβάν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.

Δεκάδες αεροσκάφη αναπτύχθηκαν για να εφαρμόσουν έναν «αεροπορικό αποκλεισμό» του εν λόγω εδάφους που διεκδικείται από το Πεκίνο, μετέδωσε επίσης το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ο κινεζικός στρατός «συνεχίζει να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν», ανέφερε το υπουργείο, διευκρινίζοντας πως ανάμεσα στα αεροσκάφη που εντοπίστηκαν ως τις 10:00 (τοπική ώρα· 05:00 ώρα Ελλάδας) ήταν μαχητικά και βομβαρδιστικά, εκ των οποίων πέρασαν τη διάμεση γραμμή και μπήκαν στην ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας (ADIZ) τα 39.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement