Αλέξη ξερίζωσε τα ζιζάνια πριν πνίξουν τα λουλούδια

tsipras 3

Advertisement

Του Κώστα Παππά

Σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για να χαράξει την επόμενη μέρα, να θέσει τους στόχους και τις στοχεύσεις για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί θα θέσει την ατζέντα και θα καθορίσει τον άξονα πάνω στον οποίο το κόμμα θα πρέπει να κινηθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς και να καθορίσει την στρατηγική του.

Το βασικό ερώτημα είναι ποια θα είναι αυτή η στρατηγική και με ποιον τρόπο θα εκφραστεί μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο δεν συγχωρεί πλέον φάλτσα , καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μάτι του κυκλώνα. Τις τελευταίες μέρες ωστόσο και τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του οι δηλώσεις Παπαδημούλη και Ξανθού ήρθαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά που ήδη καίει μετά τα αποτελέσματα της 21ης Μαϊου.

Είναι προφανές οτι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει μπροστά του απεριόριστες επιλογές και δεν έχει και χρόνο. Είναι τώρα η κρίσιμη ώρα που ή θα καταφέρει να εμφανίσει το ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο μέχρι τις κάλπες ή θα αφήσει τις φιλοδοξίες και τους “μπροστινούς” αυτών των φιλοδοξιών να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια ακόμα ταπεινωτική ήττα.

Ήρθε η ώρα Ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τη μάχη ως κόμμα και οχι ως πολιτικός όμιλος προβληματισμού, που ο καθένας έχει και μια άποψη και την εκφράζει όταν θα δει μπροστά του ένα μικρόφωνο και μια κάμερα. Αυτή η εξέλιξη η οποία μπορεί να μην είναι καθόλου τυχαία μοιάζει να θέλει να οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά σε ένα ακόμα κακό εκλογικό αποτέλεσμα και εν τέλει στην έξοδο.

Η ώρα λοιπόν που πρέπει να μιλήσει ο Πρόεδρος είναι τώρα και αν χρειαστεί να δείξει σε εκείνους που αναπτύσσουν αυτή την καταστροφική ρητορική την ώρα της μάχης, την πόρτα της εξόδου. Θα έλεγε κανείς οτι είναι δείγμα υγείας στην Αριστερά να αφήνεις όλα τα λουλούδια να ανθίζουν, αλλά είναι δείγμα ηγετικής ευθύνης να ξεριζώνεις τα ζιζάνια που τα πνίγουν.

Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων και της πυγμής. Όσοι δεν το κατανοήσουν, μηδενός εξαιρουμένου, την 25η Ιουνίου θα κλαίνε επι των ερειπίων και στα ερείπια αυτά δεν θα υπάρχει ούτε πόρτα για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να δείξει σε οποιονδήποτε την έξοδο.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement