Περιοδεία Κασσελάκη σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία και Νότια Αφρική για την επιστολική ψήφο

kaselakis2

Advertisement

Να αξιοποιήσει στο έπακρο τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με ευκολία και για τους Έλληνες της διασποράς, επιθυμεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, οργανώνοντας παγκόσμια περιοδεία για τις Ευρωεκλογές.

Μετά τη διάσπαση και με εμφανή τη διάθεση αυτοκριτικής από μέρους του σε όλα τα επίπεδα, ο κ. Κασσελάκης επιμελείται από τώρα, κατά πληροφορίες, το πρόγραμμά του μέχρι τις ευρωεκλογές, το οποίο περιλαμβάνει επισκέψεις σε τουλάχιστον τέσσερις ηπείρους. Μετά από μια μικρή ανάπαυλα τις ημέρες των Χριστουγέννων, κατά τις οποίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα μεταβεί για περίπου μια εβδομάδα στην Νέα Υόρκη, η Κουμουνδούρου τίθεται σε πλήρη προεκλογική τροχιά, «τρέχοντας» παράλληλα τη διεξαγωγή του έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος, στις 23-25 Φεβρουαρίου. Αναβαπτισμένος μετά από το συνεδριακό γεγονός, αλλά και με νέα πρόσωπα και όργανα στη «βιτρίνα» του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης φέρεται να ετοιμάζει το πρώτο του υπερατλαντικό ταξίδι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου, καθώς δεν αποκλείεται να καταταγεί στο Στρατό με την ΕΣΣΟ του Μαρτίου.

Σε κάθε περίπτωση, στη διάρκεια της Άνοιξης και μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης σκοπεύει να επισκεφθεί τέσσερις ηπείρους, επικοινωνώντας με την ελληνική ομογένεια και οικοδομώντας συμμαχίες «εκτός των τειχών», με όπλο την επιστολική ψήφο. Σχεδόν αυτονόητα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επισκεφθεί, στο πλαίσιο της παγκόσμιας αυτής περιοδείας του, τόσο την Ανατολική Ακτή, όσο και τη Δυτική ακτή των ΗΠΑ, με εμβληματικούς σταθμούς της περιοδείας του αφενός την Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και τη Φλόριντα και αφετέρου το Σικάγο και ίσως στο Λος Άντζελες. Αδιαπραγμάτευτη θεωρείται η παρουσία του και στον Ελληνισμό της Αυστραλίας, με ορμητήριο την Μελβούρνη και το Σίδνεϋ, ενώ ο ίδιος φέρεται να έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμά του και την επίσκεψη στην ελληνική ομογένεια της Νότιας Αφρικής, με σημεία αναφοράς το Γιοχάνεσμπουργκ και το Κέιπ Τάουν.

Από τον προγραμματισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν εκλείπουν και ευρωπαϊκές περιοδείες, με τις πλέον πιθανές χώρες τη Γερμανία και την Αγγλία, όπου το ελληνικό στοιχείο είναι αρκετά έντονο, ενώ σκέψεις υπάρχουν και αναφορικά με το ενδεχόμενο μετάβασής του στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ, στον Καναδά.

Η ενίσχυση της διάδρασης ανάμεσα στην ομογένεια και την Μητροπολιτική Ελλάδα συνιστά, άλλωστε, στρατηγικό στόχο του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τον οποίο έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους σε επαφές του με ομογενειακούς φορείς. Τοn δρόμο για την αναβάθμιση της συμμετοχής της ελληνικής διασποράς στη λήψη αποφάσεων εντός Ελλάδος άνοιξε σε μεγάλο βαθμό και η επιστολική ψήφος με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλο να συναντάται σήμερα στις 9 το πρωί με την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή κατόπιν αιτήματος της Υπουργού Εσωτερικών και θα αφορά το θέμα της επιστολικής ψήφου, τη στιγμή που η Κουμουνδούρου «ζεσταίνει τις μηχανές» για την προεκλογική της καμπάνια σε όλο τον πλανήτη, ενόψει των Ευρωεκλογών.

Θετικοί μεν, «μελετηροί» δε

Την ίδια ώρα, κοντά σε μια μεγάλο στροφή στο προγραμματικό της πλαίσιο φέρεται η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς εξετάζει σοβαρά, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τις Αμυντικές Δαπάνες, στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν από το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται βαθιά ενοχλημένος από την περιγραφή του κόμματός του ως «εθνικής εξαίρεσης» με φόντο τα εθνικά θέματα και όταν η Κουμουνδούρου δεν έχει αποκλίνει ούτε χιλιοστό από τις πάγιες ελληνικές θέσεις, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί όλα τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κασσελάκης διαμήνυσε στον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη την μηδενική ανοχή του απέναντι στον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό, ζητώντας από την κυβέρνηση να τον διαγράψει από το λεξιλόγιό της. Από πλευράς του, ο κ. Γεραπετρίτης φέρεται να δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το μήνυμα Κασσελάκη, με την Κουμουνδούρου να θεωρεί «αιτία πολέμου» τις σχετικές αιτιάσεις, καθώς υπογραμμίζει με κάθε ευκαιρία στην ταυτότητά της την «πατριωτική Αριστερά».

Υπό αυτό το πρίσμα, πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζουν πως «πρέπει να δούμε το περιεχόμενο της σχετικής διάταξης, το οποίο θα μελετηθεί στην κάθε του λεπτομέρεια, πριν αποφασιστεί η τελική στάση του κόμματος» ως προς τις Αμυντικές Δαπάνες, παραμένοντας θετικοί επί της αρχής, αλλά μελετώντας εις βάθος τα δεδομένα, πριν ανακοινώσουν την τελική στάση τους απέναντι στο συγκεκριμένο πεδίο του προϋπολογισμού.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement