Αυστρία: Ανθρωπιστική βοήθεια από ομογενείς και φιλέλληνες προς τη Θεσσαλία

Amurv 768x576 1

Advertisement

Η Ελληνική Εταιρεία Αυστρίας, συνεχίζοντας την ανθρωπιστική της δράση στο πλαίσιο της εκστρατείας «Παγκόσμιος Ελληνισμός – Ανθρωπιστική Βοήθεια Χωρίς Σύνορα», σε συνεργασία με την αυστριακή οργάνωση „GRIECHENLANDHILFE“ με πρόεδρο τον κ. Erwin Schrümpf, και τον Σύνδεσμο Ελληνων Ιατρών και συγγενικών επιστημόνων Αυστρίας«Ασκληπειός» με πρόεδρο τη Δρ. Θεανώ Τσελέπη-Heidinger, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της πληγείσας Θεσσαλίας.

Σε 5 χωριά της Θεσσαλίας όπως ο Παραπόταμος, ο Παλαμάς, ο Φλόχος, η Μεταμόρφωση, η Φαρκαντόνα πραγματοποιήθηκαν δωρεές σε ιατροφαρμακευτικό υλικό , ειδών υγιεινής και πρώτης ανάγκης , ένας σημαντικός αριθμός από γεννήτριες , καινούργια υποδήματα και ενδύματα όπως μπότες και χειμωνιάτικα παλτά ,ακόμα και σχολικά είδη όπως μεταξύ άλλων χίλιες τσάντες σχολικές κ.α. Τα συγκεκριμένα αγαθά προορίζονταν για τους πληγέντες από τον φονικό κατακλυσμό στην Θεσσαλία τον Σεπτέμβριο και μοιράστηκαν προσωπικά από τον κύριο Erwin Schrümpf και τους συνεργάτες του. Ακόμα και τροφές για τα αδέσποτα ζώα , σκύλους και γάτες , στάλθηκαν από την Αυστρία.

Η Δρ Ολγα Σαραντοπούλου, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αυστρίας , δήλωσε ότι «είναι χρέος μας σαν Έλληνες του εξωτερικου να σταθούμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας όταν δυσπραγούν. Η Ελληνική Εταιρεία Αυστρίας θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συνανθρώπων μας. Μάλιστα θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις μαζί με την αυστριακή οργάνωση Griechenlandhilfe και με την πολεοδομία της περιοχής, να βοηθηθεί η τοπική κοινωνία στην ανακαίνιση των οικισμάτων που υπέστησαν καταστροφές.»

Δωρεές δεκτές στον τραπεζικό λογαριασμό:

GRIECHISCHE GESELLSCHAFT IN ÖSTERREICH

Spendenaktion Griechenland

ÖST.VOLKSBANK

IBAN: AT68430008449597000

Πηγή: Ελληνική Εταιρεία Αυστρίας – panhellenic post

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement