Το Λύκειο Ελληνίδων Σίδνεϋ συμμετείχε με επιτυχία στο Melbourne Cup

Advertisement

Το Λύκειο Ελληνίδων Σίδνεϋ συμμετείχε με επιτυχία στο Melbourne Cup, που πραγματοποιήθηκε στο Kyle Bay σε έναν συνδυασμό διασκέδασης, μόδας, αίγλης, ελληνικού χορού και εκλεκτού φαγητού. Το Melbourne Cup, πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου, αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Αυστραλία και θεωρείται παρόμοιο με το Royal Ascot της Αγγλίας.

Ο Γενικός Πρόξενος, Ιωάννης Μαλλικούρτης και η σύζυγός του Χριστιάνα εξέφρασαν τη χαρά τους για το πως το Λύκειο κατάφερε να συνδυάσει το ελληνικό στοιχείο σε μια αυστραλιανή αθλητική παράδοση. Παράλληλα ο κ. Μαλλικούρτης τόνισε για άλλη μια φορά την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο έργο του Λυκείου.

Η Πρόεδρος του Λυκείου, Λιάνα Βερτζάγιας ευχαρίστησε τη γραμματέα Χριστίνα Μητσοπούλου και όλη την επιτροπή και την υποεπιτροπή για τη σκληρή δουλειά τους στη διοργάνωση μιας τόσο υπέροχης εκδήλωσης και την Ελληνική Κυβέρνηση για τη δωρεά εθνικών ενδυμασιών που θα παρουσιαστούν δημόσια για πρώτη φορά στις 22 Νοεμβρίου στα γραφεία του Ελληνικού Προξενείου.

Παρόντες ήταν επίσης η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος του St.Basil’s, Diana Horvatovich και πρόεδροι πολλών παροικιακών οργανώσεων. Όλες οι κυρίες ήταν υπέροχες με τα πολύπλευρα και συναρπαστικά φορέματα και καπέλα τους, καθώς και οι κύριοι που δυσκόλεψαν πολύ τους κριτές να επιλέξουν τους νικητές σε κάθε κατηγορία.

Τέλος, σημειώνεται ότι παρουσιάστηκε από την πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδωνν ένα ενδιαφέρον κουίζ trivia το οποίο ανέδειξε την επίδραση της ελληνικής μυθολογίας στις ιπποδρομίες.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement