Κυβέρνηση: Ενισχύσεις για την «πυρηνική οικογένεια» αντίβαρο στο γάμο των ομόφυλων  

μητσοτακης υπουργικο3 768x363 1

Advertisement

Στη λογική των… φρονίμων τα παιδιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να προηγηθεί των εξελίξεων, να λάβει πρωτοβουλίες και μέτρα στήριξης μεγάλων στρωμάτων της κοινωνίας και να στρώσει το έδαφος για μια νέα εκλογική επικράτηση τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Την ώρα που σοβεί η αντιπαράθεση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η κυβέρνηση εξήγγειλε την αύξηση του επιδόματος για τη γέννηση τέκνου, με το επίδομα να αρχίζει από τα 2400 ευρώ και να φτάνει και τα 3.500 ευρώ (τέταρτο παιδί). Σύμφωνα με πληροφορίες του NFN, το μέτρο αυτό είναι η αρχή μιας σειράς παρεμβάσεων με στόχο την οικονομική ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας αλλά και την αντιμετώπιση του μείζονος θέματος του δημογραφικού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εισπράττουν τα μηνύματα δυσφορίας τόσο από τους βουλευτές που ανήκουν στη δεξιά πτέρυγα του κόμματος όσο και από την περιφέρεια, που οι κοινωνία θεωρείται συντηρητικότερη των αστικών κέντρων, σχετικά με την νομοθετική ρύθμιση για την ισότητα στο γάμο. Έχοντας μπροστά την κατάθεση του νομοσχεδίου και τη βάσανο της ψήφισης του, αλλά και μια ακόμα εκλογική μάχη στις αρχές του καλοκαιριού, το πρωθυπουργικό επιτελείο κλήθηκε να ισορροπήσει ανάμεσα στην προοδευτική ατζέντα, που περιλαμβάνει το γάμο ομοφύλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, και τη στήριξη των παραδοσιακών δομών, όπως είναι η πυρηνική ελληνική οικογένεια.

Μετά το επίδομα, οικογενειακή στέγη και πλαίσιο οικονομικής ενίσχυσης

Σε αυτή την κατεύθυνση ήρθε η αύξηση στο επίδομα τέκνου με αναδρομική ισχύ που ανακοίνωσαν οι Χατζηδάκης-Ζαχαράκη. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η κυβερνητική ενίσχυση δεν σταματά εδώ. Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της οικογένειας, θα συνεχιστούν με το θέμα της οικογενειακής στέγης να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και να έπονται επιμέρους παρεμβάσεις, όπως επιδοτήσεις σε είδη ανάγκης για τη βρεφική ηλικία, πέραν αυτής του βρεφικού γάλακτος. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός πως οι υπουργοί Οικονομικών και Οικογένειας δεν προχώρησαν σε ανακοινώσεις για τα προγράμματα στέγασης, όπως διαρρεόταν, θεωρώντας πως χρειάζεται επικαιροποίηση των μέτρων.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το πρόβλημα της στέγασης, με τις τιμές στα ενοίκια να… ίπτανται καθιστώντας το συγκεκριμένο έξοδο δυσβάσταχτο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, φαίνεται πως θα είναι το επόμενο κυβερνητικό στοίχημα.  «Το νέο ζευγάρι όταν αποφασίσει να δημιουργήσει οικογένεια πρέπει να έχει λύσει βασικά ζητήματα, το στεγαστικό είναι ένα από αυτά και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ήδη 3.000 ζευγάρια έχουν εκταμιεύσει χρήματα για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» προανήγγειλε» η κα. Ζαχαράκη μιλώντας στο Κανάλι 1.

Οι σκέψεις αφορούν στην άμεση έξοδο στην αγορά ακινήτων μερικών χιλιάδων «κλειστών σπιτιών», όπως είναι αυτά που αφορούν παλιά δημόσια ή ιδιωτικά ακίνητα που βρίσκονται εκτός αγοράς, καθώς το κόστος ανακαίνισης είναι μεγάλο και οι ιδιοκτήτες τους προτιμούν να τα κρατούν ξενοίκιαστά.

«Θέλουμε να αυξήσουμε τον διαθέσιμο αριθμό διαμερισμάτων, δεχόμαστε καλοπροαίρετα κριτική αλλά μετά από πολλά χρόνια υπάρχει βούληση να βοηθήσουμε τα νέα ζευγάρια» είπε καταληκτικά η κα. Ζαχαράκη, την ώρα που η αντιπολίτευση επικρίνει τα νέα μέτρα, θεωρώντας πως δεν λύνουν το μείζον ζήτημα του δημογραφικού.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, οι αρμόδιοι τομεάρχες Ν. Παππάς και Κ. Νοτοπούλου σε ανακοίνωση τους τονίζουν ότι «οι δήθεν νέες πρόνοιες για τις οικογένειες εξαντλούνται στην ανακύκλωση μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και ισχύουν, αλλά, όπως έχει διαπιστωθεί, δεν λύνουν το πρόβλημα της δυσβάσταχτης καθημερινότητας, πόσο μάλλον αυτό του δημογραφικού. Να σταματήσει η κοροϊδία. Έστω για το ζήτημα του δημογραφικού, το οποίο αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και της χώρας».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement