Αλ. Τσίπρας: Οι υπαίτιοι των υποκλοπών θα λογοδοτήσουν μόνο με προοδευτική κυβέρνηση

tsipras pontioi

Advertisement

Έκτακτη δήλωση για το θέμα των υποκλοπών, μετά την παραδοχή του πρωθυπουργού στο debate των πολιτικών αρχηγών, ότι υπήρξε σκάνδαλο υποκλοπών, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Είπε, συγκεκριμένα:

«Χθες προέκυψε μία σπάνια είδηση. Για πρώτη φορά δημόσια ο κύριος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις.

Αν όμως δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε εθνικό απόρρητο προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή; Και γιατί η κυρία Βλάχου που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο παρανόμως υπέγραφε ως εισαγγελέας της ΕΥΠ τις παράνομες αυτές τις παρακολουθήσεις παραμένει ακόμα στη θέση της; Και γιατί 9 μήνες μετά η δικαιοσύνη δεν έχει αποδώσει καμία ευθύνη καμία κατηγορία σε κανέναν;

Η αναφορά του κυρίου Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν είναι εύλογη, μόνο που είναι εξίσου εύλογο ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ αυτό να γίνει πράξη. Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει αυτό πράξη. Στις 22 του Μάη ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο debate της Τετάρτης προχώρησε σε αλλεπάλληλα λάθη για το θέμα των υποκλοπών, ομολογώντας, εμμέσως πλην σαφώς, την ύπαρξη του σκανδάλου. Και παρά την προσπάθεια να είναι προσεκτικός στις απαντήσεις του, σε ορισμένες από τις ερωτήσεις που αφορούσαν τις υποκλοπές προχώρησε σε δηλώσεις που τον εκθέτουν και δημιουργούν νέα ερωτήματα.

Ο πρωθυπουργός, αφού χαρακτήρισε ως «σκάνδαλο» το θέμα που μέχρι πρότινος για Μαξίμου και κυβέρνηση ήταν «υπόθεση υποκλοπών», παραδέχθηκε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν αποτελεί κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια» για να συμπληρώσει ότι «δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης».

Είπε επίσης ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν «δεν ήταν επαρκείς».

Σφοδρές αντιδράσεις

Τα λεγόμενα του πρωθυπουργού προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα με σχόλιο στον τηλεοπτικό αέρα, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που επιμένουν ζητώντας να γίνει γνωστό «ποιος και γιατί παρακολουθούσε» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά τους λόγους παρακολούθησης Ανδρουλάκη. Άραγε ποιος ήταν εκείνος που του τους είπε» και «αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, με δεδομένο ότι έχουν απομακρυνθεί οι δυο ως υπεύθυνοι γιατί ο ίδιος δεν παραιτήθηκε ως πολιτικός προϊστάμενός τους;» διερωτάται η Κουμουνδούρου.

Αίσθηση προκάλεσε και η σφοδρή αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη στη διάρκεια της τηλεμαχίας κατά την οποία χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της Νέας Δημοκρατίας, κράτησε αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε στη διμέτωπη κριτική. «Ναι δεν είμαι κίνδυνος για τη Δημοκρατία, αλλά είμαι κίνδυνος για τη ΝΔ, γι αυτό και με παρακολουθούσαν. Στόχος μου είναι να αναλάβουν τις ποινικές ευθύνες τους και πάνε φυλακή όσοι το διέπραξαν» απάντησε στον πρωθυπουργό.

πηγή:efsyn.gr

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement