Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε o «Κοκός»

kokos liggeridi

Advertisement

Συνεχίζονται οι απολογίες ενώπιον τεσσάρων ανακριτών για τη δολοφονική επίθεσης σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», τον περασμένο Δεκέμβριο, στου Ρέντη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Οι μισοί περίπου κατηγορούμενοι, οι 15 εκ των 31, έχουν ολοκληρώσει τις απολογίες τους μέχρι αυτή τη στιγμή για αδικήματα όπως αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της ανθρωποκτονίας και της έκρηξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 31χρονος γνωστός με το προσωνύμιο «Κοκός» έχει ήδη πάρει τον δρόμο για τη φυλακή, ενώ ακόμη τρεις έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση, την οποία χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «67Β», αναφερόμενος στον 31χρονο, περιέγραψε περιστατικό κατά το οποίο «χρησιμοποίησε φωτοβολίδα στυλό, η οποία πέτυχε κατά λάθος έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού που συνόδευε δύο – τρία παιδάκια. Όταν ο φίλαθλος αυτός αντέδρασε ο… πήγε και τον χτύπησε».

Ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές αφού φέρεται να έχει εμπλοκή σε ρατσιστικές επιθέσεις, ενώ φέρεται να έχει επιδείξει και επιθετική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια αγώνων.

Αύριο απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement