Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Γάζα – Νοσοκομεία, σχολεία και άμαχοι στο στόχαστρο

1 2023 10 11T083532Z 790320793 RC28Q3AJ1TE9 RTRMADP 5 ISRAEL PALESTINIANS 1024x682

Advertisement

Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες ήταν ο απολογισμός των ανελέητων επιθέσεων του στρατού του Ισραήλ σε νοσοκομεία και σχολεία στη Γάζα την Παρασκευή, με τους νεκρούς στη Λωρίδα να ξεπερνούν τις 9.200.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι χτύπησε ασθενοφόρο γιατί με αυτό τον τρόπο μετακινούνται μαχητές της Χαμάς, χωρίς να δώσει κάποιο στοιχείο για αυτόν τον ισχυρισμό.

Τουλάχιστον 3.826 παιδιά έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Την ίδια ώρα οι IDF συνεχίζουν τις χερσαίες επιθέσεις, με την πόλη της Γάζας να τελεί υπό διπλή πολιορκία και 500.000 άμαχοι να υπολογίζεται ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε το ταξίδι του στο Ισραήλ και σήμερα Σάββατο θα βρεθεί στην Ιορδανία για μια σύνοδο με μια σειρά Άραβες ηγέτες.

Συνεχίζονται οι σποραδικές μάχες ανάμεσα σε ισραηλινό στρατό και Χεζμπολάχ στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου, με τον Χασάν Νασράλα να δηλώνει στο διάγγελμά του ότι «όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά».

ο Ισραήλ κλιμακώνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, με τον στρατό να υποστηρίζει ότι προχωράει από τα περίχωρα της περικυκλωμένης πόλης προς το κέντρο της, ενώ την έχει αποκόψει από τη νότια πλευρά.

Χιλιάδες άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη της Γάζας, ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, με τα χτυπήματα να στοχεύουν κοντά σε τρία νοσοκομεία. Οργή για την επίθεση σε ασθενοφόρο έξω από το νοσοκομείο Αλ- Σίφα. Την ίδια ώρα μαίνονται οι επιδρομές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη με νεκρούς, συλλήψεις και την οργή των Παλαιστινίων να μεγαλώνει.

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει ξεπεράσει τις 9.000

Η Διεθνής Αμνηστία την Πέμπτη υποστήριξε ότι υπάρχουν «αδιαμφισβήτητες» αποδείξεις για χρήση λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο.

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος σε δηλώσεις του υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα αλλά τόνισε ότι πρέπει να προστατευτούν οι άμαχοι στη Γάζα.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement