Κασσελάκης: Δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει το ΣΥΡΙΖΑ – Αποστάτης η Αχτσιόγλου αν φύγει

4029088

Advertisement

«Δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει το ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Χαρακτήρισε την Έφη Αχτσιόγλου και τα στελέχη της τάσης της «πολύ αξιόλογα», αλλά και «αποστάτες» σε περίπτωση που φύγουν από το κόμμα. Εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα φύγουν.

ADVERTISING

Το κόμμα της και ο χώρος της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτός ο χώρος βασίζεται σε εκείνη για τη συνοχή του. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα- αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες, ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

«Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα. Και ειλικρινά σας λέω ότι δεν υπάρχει στενός κύκλος. Πιστεύω ότι πρέπει να μείνουν στον χώρο και ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά μαζί. Και στο Πολιτικό Κέντρο που θέλω να δημιουργήσω από εδώ και πέρα, θα έχουν ισότιμη θέση», πρόσθεσε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανάφερε πως ζήτησε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Διονύση Τεμπονέρα να μιλήσουν στους τέσσερις υπό διαγραφή, αλλά φάνηκε πως ήταν ειλημμένη απόφαση η αποχώρησή τους.

Δύσκολη η απόφαση για δημοψήφισμα

Σημείωσε πως ήταν δύσκολη η απόφαση για εσωκομματικό δημοψήφισμα, προσθέτοντας πως τηρεί κατά γράμμα το καταστατικό, πως δεν υπάρχουν τρολ στο κόμμα και πως οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι είχαν επιλέξει να γίνει πρώτα η εκλογή προέδρου και μετά το συνέδριο .

Ο ίδιος, εξάλλου, έθεσε ως πήχη στις ευρωεκλογές το 17%, να διατηρήσει το κόμμα τις δυνάμεις του και «να κάνουμε ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε τους 600.000 συμπολίτες μας που δεν μας ψήφισαν το 2023 και που μας ψήφισαν το 2019 κι αυτό να γίνει με καθαρά ευρωπαϊκό πρόγραμμα», κάνοντας λόγο για προκριματικές για την επιλογή των υποψήφιων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως δεν ταυτίζεται με τη γλώσσα του Παύλου Πολάκη: «Δεν ταυτίζομαι με τη γλώσσα που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Πάντως, να πούμε ότι από τότε που ανέλαβα τουλάχιστον εγώ, το Σεπτέμβριο, δεν έχω δει κάποια γλώσσα που να είναι τοξική από μέρους του. Αλλά το βασικό είναι ότι ο κ. Πολάκης είναι ένας παραγωγικός άνθρωπος με καλές ιδέες. Ήταν πολύ καλός στο υπουργείο Υγείας. Ήταν πολύ καλός στον τομέα Διαφάνειας του κόμματος. Και όπως είπα και στην Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο, όλοι θα κριθούν από το έργο τους».

Στην αρχή της συνέντευξης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ανάφερε πως επέστρεψε στην Ελλάδα με την επιλογή που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός ήταν απολύτως ουδέτερος στις εκλογές, τονίζοντας ο κ. Κασσελάκης πως θέλει να κάνει ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα από τη ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο, όπως το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ.

«Απόλυτα ναι. Το δείχνω έμπρακτα», απάντησε στο ερώτημα αν είναι Αριστερός, χαρακτηρίζοντας τραμπικές τις αντιδράσεις των εσωκομματικών του αντιπάλων: «Έχω τείνει χείρα φιλίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης υπεραμύνθηκε του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως βρίσκεται πίσω από τις παρακολουθήσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα νομοθετήσει να μπορούν να αποκτούν παιδιά οι οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών και πως θα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία την άνοιξη, μετά το συνέδριο του Φεβρουαρίου:

«Η πρώτη γραμμή άμυνας πρέπει να είναι επαγγελματικός στρατός. Το υπόλοιπο κομμάτι, μπορείτε να το πείτε και κοινωνική θητεία, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να είναι χρήσιμο στους νέους».

Όσον αφορά το δημοσιονομικό μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ, τόνισε πως υπήρχε κάποιο περιθώριο στο ύψος του, το οποίο το έχτισε ο ελληνικός λαός με θυσίες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προς τιμήν της, με χρηστή διοίκηση θα μπορούσε να το είχε διαχειριστεί λίγο καλύτερα, κατηγορώντας τον κ. Τσακαλώτο αλλά έβγαλε από το κάδρο τον κ. Τσίπρα.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement