Η Ελλάδα στέλνει 80 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία -Κουβέρτες, κρεβάτια, σκηνές, υλικό

w09 13555626790024 1

Advertisement

Ολοκληρώθηκε στις 6:30 το πρωί η ολονύχτια επιχείρηση αποστολής του πρώτου μέρους της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία.

Πρόκειται για την αποστολή που στοχεύει στην ανακούφιση των πληγέντων και στην κάλυψη άμεσων αναγκών που έχουν προκύψει μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου.

Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε αμέσως στο σχετικό αίτημα που υπέβαλε η τουρκική πλευρά μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οργανώνοντας μια αποστολή σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε συνεννόηση με τις Αρχές της γειτονικής χώρας και τη συνδρομή του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα.

Το πρώτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη 1:45 μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης -συνοδεία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου-, αποτελούμενης από υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement