Υπεύθυνος γηπέδου του Ατρόμητου: «Ο κανονισμός λέει μέτρηση με λέιζερ, όχι μεζούρα»

202302072142080269

Advertisement

Ο υπεύθυνος του γηπέδου του Ατρόμητου, Φάνης Γεννάτος, τόνισε πως ο κανονισμός προβλέπει μέτρηση με λέιζερ και όχι με μεζούρα όπως έγινε στο ματς με την ΑΕΚ.
Με λέιζερ και όχι με μεζούρα έπρεπε να γίνει η μέτρηση στα δοκάρια στο Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου, στην αναμέτρηση του Ατρόμητου με την ΑΕΚ, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του γηπέδου, Φάνη Γεννάτο ο οποίος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Για το αν έχει ακολουθηθεί ορθή διαδικασία για τα δοκάρια: «Το γήπεδο έχει κατασκευαστεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων αν δεν απατώμαι, όχι από τη δική μου εταιρεία και τα δοκάρια είναι από τότε. Είναι αλουμινίου τα δοκάρια, μπορούν να βγουν με σταθεροποιημένες βάσεις, είναι μέσα σε τσιμέντο. Μπήκαν με τρόπο που προφανώς προβλέπεται, δηλαδή με κεντράρισμα, αλφάδιασμα και μέτρημα. Έχουν γίνει αμέτρητοι αγώνες όλα αυτά τα χρόνια και ευρωπαϊκοί αγώνες, δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα για τα δοκάρια. Δεν ήμουν παρών την Κυριακή, αλλά άκουσα ότι υπήρξε διαφορά μεταξύ αριστερού και δεξιού δοκαριού. Δεν υφίσταται αυτό με τη διαφορά κατά την άποψή του, καθώς αν βάλουμε ένα αλφάδι, θα δούμε ότι το δοκάρι είναι κεντραρισμένο και άρα αυτή η διαφορά οφείλεται στο εδαφικό υπόστρωμα. Δηλαδή στον χλοοτάπητα που είναι στη βάση και όπως γνωρίζετε είναι δύσκολο γήπεδο, καθώς η υποδομή του είναι μέτρια. Έχουμε προβλήματα όταν βρέχει και το γήπεδο δεν έχει αποστραγγιστική ικανότητα, με αποτέλεσμα η επιβάρυνση του καιρού να κάνει τον αγωνιστικό χώρο πολύ δύσκολο».

Για το αν επηρέασε η κακοκαιρία της Κυριακής: «Όχι μόνο της συγκεκριμένης ημέρας, αλλά και των προηγούμενων ημερών, καθώς είχαμε συνεχόμενες ημέρες με κακοκαιρία. Οι εστίες είναι οι περιοχές του αγωνιστικού χώρου που δέχονται τη μεγαλύτερη φθορά. Αν υπάρξουν κοντινά πλάνα ή πατήσει κάποιος θα δει τους τερματοφύλακες να παίζουν πάνω σε λάσπη. Η μεγαλύτερη αποκατάσταση στο γήπεδο γίνεται στις εστίες κάθε φορά. Μπορεί να μπει το πόδι 4-5 εκατοστά μέσα μόνο με πάτημα. Μιλάμε για τέτοια αλλοίωση του αγωνιστικού χώρου, δεν παίζουμε σε συνθετικό χλοοτάπητα. Υπάρχει η μεταβλητή ότι δεν είναι σταθερό το υπόστρωμα, δεν είναι άσφαλτος ή 3Α όπως στα γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα. Είναι γήπεδο με χώμα, το οποίο είναι κακό και είναι προγραμματισμένο την επόμενη χρονιά να ανακατασκευαστεί».

Για το αν υπάρχει ευθύνη του γηπεδούχου για το κακό γήπεδο: «Σε αυτό έχει ευθύνη ο γηπεδούχος, αν αποδειχθεί ότι υπάρχει η ευθύνη. Υπάρχει μία μέτρηση, η οποία κατά την ταπεινή μου γνώμη και την επιστημονική μου γνώμη δεν υφίσταται και δεν μπορώ να τη δεχθώ και δεν μπορώ διανοηθώ ότι περάσαν εικόνες στο εξωτερικό με μέτρημα με μεζούρα, ούτε καν μετ. Μετρήθηκε με μεζούρα, ούτε καν με μεταλλική μετροταινία. Πρέπει η μεζούρα να σταθεί σε σταθερό σημείο. Από τις φωτογραφίες που είδαμε δεν φαίνεται το δάκτυλο του ανθρώπου που μετράει σε πιο εκατοστό την κρατάει για να σταθεροποιηθεί».

Popular

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement