Το… χαβά της η “Μπάρμπαρα”- Που θα χιονίσει σήμερα

Advertisement

Για δεύτερη μέρα η επέλαση της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα” δείχνει τα δόντια της στη Μαγνησία. Πυκνή είναι η χιονόπτωση από αργά χθες το βράδυ στην πόλη του Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ από ανάρτηση του Αχ. Μπέου στα social media, τα σχολεία θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά.

Υποχρεωτικές αλυσίδες

Υποχρεωτική είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων ανάλογων αντιολισθητικών μέσων στα οχήματα όλων των τύπων που κινούνται στο τμήμα του επαρχιακού δρόμου Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) από την Ανακασιά μέχρι την παραλία Χορευτού, μέχρι την ύφεση των δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Η απόφαση θα εφαρμοστεί με μέριμνα του Τμήματος Τροχαίας Βόλου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 26 και 27 του άρθρου 81 του Ν. 2696/1999 (Α57) «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.».

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ

Για σήμερα Τετάρτη οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Πηγή: ertnews.gr

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement