Υπουργείο Οικονομικών: Τι απαντά στην αντιπολίτευση για το θέμα των πλειστηριασμών

YPOIK

Advertisement

Τι αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου, που έχει προκαλέσει πολιτικές και άλλες αντιδράσεις.
Απάντηση στην αντιπολίτευση σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς έδωσε, μέσω ανακοίνωσης, το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως σημειώνεται με νόημα πρόκειται για «απόφαση, η οποία, όπως προκύπτει από τον Τύπο, δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώνει όσα προβλέπει η νομοθεσία που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Ν.4354/2015) σχετικά με τη νομιμοποίηση των εταιρειών servicers να διενεργούν δικαστικές και εξώδικες ενέργειες επί των απαιτήσεων που τους μεταβιβάστηκαν, συμπεριλαμβανομένης και της διενέργειας πλειστηριασμού».

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει, επίσης, ότι «σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν έχει δημοσιευθεί και κανείς δεν γνωρίζει το νομικό σκεπτικό της», προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης, ορθολογισμού και κοινωνικής ευαισθησίας το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους».

Και καταλήγει, με μία σαφή αιχμή για τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, πως «η κυβέρνηση δεν καταφεύγει σε ανεδαφικές και ουτοπικές εξαγγελίες, που ουδεμία λύση προσφέρουν στο κρίσιμο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους».

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ
Με σημερινές ανακοινώσεις τους, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης σπεύδουν να τοποθετηθούν επί της απόφασης που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, έλαβε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σχετικά με τη δυνατότητα των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (servicers) να εκκινούν διαδικασίες πλειστηριασμού για δάνεια τα οποία έχουν μεταβιβαστεί από τράπεζες.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement