Kεραμέως: Έρευνα μέχρι τέλους για την υπόθεση των ηλεκτρονικών διευθύνσεων

Kεραμέως Έρευνα μέχρι τέλους για την υπόθεση των ηλεκτρονικών διευθύνσεων

Advertisement

Θέση στο ζήτημα που αφορά την υπόθεση των ηλεκτρονικών διευθύνσεων που περιήλθαν στα χέρια της κυρίας Ασημακοπούλου πήρε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ANT1, η κυρία Κεραμέως υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στην επιφάνεια οι πρώτες καταγγελίες, δόθηκε εντολή να διεξαχθεί έρευνα, μέχρι τέλους, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

«Κάναμε πράξη αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή, έρευνα μέχρι τέλους για να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά» δήλωσε υπενθυμίζοντας ότι αυτό πραγματοποιήθηκε εντός δύο μόλις εβδομάδων από τη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα.

«Από την πρώτη στιγμή στο υπουργείο Εσωτερικών, μαζί με τον κύριο Λιβάνιο, δώσαμε οδηγία για διενέργεια εσωτερικού ελέγχου για να δούμε όλες τις διαδικασίες, για να δούμε αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσής τους» ανέφερε η υπουργός, προσθέτοντας ότι υπήρξαν καταγγελίες οι οποίες έπρεπε να διαλευκανθούν. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο έλεγχος γίνεται για να διαπιστωθεί σε βάθος η επάρκεια της ασφάλειας όλων των διαδικασιών.

«Αν έρθει το πόρισμα και μας υποδείξει ότι έχουμε τρόπους να βελτιώσουμε τις διαδικασίες, εμείς εδώ είμαστε να βγούμε μπροστά και να το κάνουμε συνολικά για την καλύτερη προστασία προσωπικών δεδομένων» είπε.

Αναφερόμενη στην επίμαχη υπόθεση, εξήγησε ότι αυτή έλαβε χώρα τη χρονική περίοδο μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023, όταν το υπουργείο Εσωτερικών ήταν υπό υπηρεσιακή ηγεσία. Κατά την περίοδο αυτή, συνεργάτης του, τότε υπεύθυνου για τις εκλογές, γενικού γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη, εξήγαγε ηλεκτρονικές διευθύνσεις αποδήμων στον γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Θεοδωρόπουλο. Εν συνεχεία εκείνος τις μεταβίβασε στην κα Ασημακοπούλου. Σημείωσε δε ότι οι ενέργειες των εμπλεκομένων στην υπόθεση προφανώς ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές.

Η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε ότι το ζήτημα αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων και όχι τις εκλογικές διαδικασίες ή την επιστολική ψήφο, θυμίζοντας ότι αυτό έγινε 8 μήνες πριν την ψήφιση της επιστολικής ψήφου και προηγήθηκε ακόμη και του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με τις ευθύνες που προσπαθούν να της καταλογίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχολίασε ότι «αυτό είναι ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο» και υπενθύμισε ότι προσπαθούν να της αποδώσουν ευθύνες για κάτι που έγινε την περίοδο μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2023, όταν δηλαδή η ίδια ήταν υπουργός Παιδείας και εν συνεχεία υποψήφια βουλευτής αντίστοιχα.

«Έχει και ο λαϊκισμός ένα όριο» σχολίασε δηκτικά.

«Και σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έκνομη ενέργεια συγκεκριμένων προσώπων σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή» τόνισε.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement