Κεραμέως για επιστολική ψήφο: ”Πάνω από 13.500 εγγραφές από 80 χώρες”

keramews 1

Advertisement

Στη Γάνδη, όπου λαμβάνει χώρα το Συμβούλιο Υπουργών Δημόσιας Διοίκησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Τα θέματα που συζητούνται στο Συμβούλιο έχουν να κάνουν με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Κεραμέως μίλησε το πρωί στην εκπομπή του ERTNews «Συνδέσεις» κάνοντας γνωστό ότι μία από τις θεματικές σήμερα στο Συμβούλιο, είναι πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να βοηθήσει τα κράτη μέλη στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, κάτι το οποίο η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζεται σε βάθος.

«Κάνοντας χρήση τεχνητής νοημοσύνης μπορούμε να προβλέψουμε ποιες θα είναι οι ανάγκες του Δημοσίου μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, χάρη στην ψηφιοποίηση χρειαζόμαστε λιγότερο κόσμο σε κάποιες υπηρεσίες, χρειαζόμαστε όμως περισσότερο κόσμο σε άλλες υπηρεσίες, όπως είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με την προστασία των δασών μας, του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση κλιματικής κρίσης και ούτω καθεξής. Άρα αυτό το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης μάς βοηθάει στο να προβλέπουμε με πιο στοχευμένο τρόπο ποιες θα είναι οι ανάγκες του Δημοσίου μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», είπε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.

«Στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνω και συνομιλίες με Έλληνες πολίτες που ζούνε στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο σχετικά με την επιστολική ψήφο», επισήμανε.

«Όπως ξέρετε, στις επερχόμενες ευρωεκλογές οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές μέσω επιστολικής ψήφου. Θα είναι ο μόνος τρόπος για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται η επιστολική ψήφος στη χώρα μας και η πλατφόρμα άνοιξε πριν από περίπου μία εβδομάδα. Έχουμε πάνω από 13.500 εγγραφές από 80 διαφορετικές χώρες του κόσμου», συμπλήρωσε.

Η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι υπάρχουν πάρα πολλά φίλτρα για να διασφαλιστεί απολύτως η διαδικασία.

«Μπαίνει κανείς με κωδικούς Taxis. Έρχεται επιβεβαιωτικό μήνυμα στο κινητό σου. Έρχεται επιβεβαιωτικό μήνυμα στο email σου, δηλώνεις τη διεύθυνση στην οποία θέλεις να παραλάβεις το εκλογικό υλικό. Έρχεται συστημένο, το παραλαμβάνεις μόνο ο ίδιος προσωπικά, εκτός αν έχεις κάνει ρητή εξουσιοδότηση. Συμπληρώνεις το ψηφοδέλτιο, εκ νέου ταυτοπροσωπία είτε με έγχρωμο τρόπο ή μέσω Gov.gr. Στέλνεις πίσω τον φάκελο στην συμπληρωμένη διεύθυνση στην Ελλάδα. Ο φάκελος παραλαμβάνεται από επιτροπές δικαστικών σε χώρους που ελέγχονται από την Ελληνική Αστυνομία με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, με το αρχειακό υλικό στο Πρωτοδικείο. Άρα βλέπετε ότι έχουν ληφθεί όλες οι όλες οι πρόνοιες για την ασφάλεια, την εγκυρότητα, την ηθικότητα της διαδικασίας», επισήμανε.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement