Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: ”Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου”

mitsotakis 856

Advertisement

Στον απόηχο της ολοκλήρωσης της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, παρακολουθήστε ζωντανά την εισήγηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργικό συμβούλιο, όπου και ανακοινώνεται η τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση.

Ο κατώτατος μισθός έχει ανέβει κατά 27% από το 2019, αυξάνεται στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου. Η απόφαση δεν επιβαρύνει το κόστος παραγωγής τόσο, ώστε να συντελέσει ανατασταλτικά στο ρυθμό μείωσης της ανεργίας. Για το ύψος της αύξησης λάβαμε υπόψιν τις απόψεις όλων των φορέων και έρχεται σε αυτό το διάστημα, για να επωφεληθούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Μετά από 15 χρόνια η ανεργία είναι σε μονοψήφια νούμερα, το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα είναι από τα καλύτερα μεταξύ 82 χωρών. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πορεία αύξησης των εισοδημάτων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αύξηση σε 18 επιδόματα λόγω της αύξησης στον κατώτατο μισθό, ενισχύονται 800.000 δικαιούχοι, ενώ και οι τριετίες ξεπάγωσαν ένα χρόνο νωρίτερα.

Υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις, τα είδαμε και στο ηλεκτρικό ρεύμα, έχουμε σημαντικές μειώσεις στο βρεφικό γάλα, συνεχιζόμενη η μάχη απέναντι στην ακρίβεια.

Αυξάνουμε τον δημόσιο πλούτο, ώστε σε αυτόν να έχουν μερίδιο όλοι.

Συνέπεια στη βελτίωση της καθημερινότητας, αποτελεί μια αφετηρία ενόψει του συνεδρίου και της πρόκλησης για την παράταξή μας ενόψει των Ευρωεκλογών.

“Πιστεύω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος είναι ειλικρινής, η διαδικασία ήταν αναγκαία, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΖΑ αδίστακτα μίλησαν ακόμα και για νοθεία στις εκλογές, αγκαλιάστηκαν με εξωθεσμικά κέντρα, αμφισβητώντας το σημαντικότερο κεκτμηένο της Μεταπολίτευσης, τις δίκιαιες και ελεύθερες εκλογές. Δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον”.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement