Ευρωεκλογές: «Μεθούν» τα γαλάζια στελέχη στη θέα των Βρυξελλών…

Μητσοτάκης ΕΕ

Advertisement

Του Γ. Κορωναίου

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των ευρωψηφοδελτίων, στην Πειραιώς αχνοφαίνεται αυτό που κάποιοι προέβλεψαν. Να είναι δηλαδή, μεγαλύτερος και σκληρότερος, σχεδόν αδυσώπητος, ο διαγκωνισμός των στελεχών για το ποιος θα βρεθεί στο δρόμο προς τις Βρυξέλλες…

Η άνευ αμφισβήτησης παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό στερέωμα σε συνδυασμό με το εκλογικό σύστημα, που πέρασε στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και «πριμοδοτεί» το πρώτο κόμμα, στις ευρωεκλογές δείχνουν πως η ΝΔ θα συγκρατήσει δυνάμεις, ακόμη κι αν απωλέσει ποσοστά. Όπερ μεθερμηνεύεται, πως μια θέση ευρωβουλευτή περιμένει πολλούς από τους υποψηφίους στις προσεχείς κάλπες, γεγονός που κάνει τη διαδικασία ακόμη πιο ανταγωνιστική. Κρούσματα παραπολιτικής μικρότητας και χτυπήματα κάτω από τη μέση εκδηλώθηκαν ήδη, κάτι που  το Μαξίμου δεν θα αφήσεινα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ιδίως τη δεδομένη στιγμή.

Οι συγκρούσεις Μεϊμαράκη-Τσιόδρα και Βόζεμπεργκ-Παπαδημητρίου

Θα μπορούσε να πει κανείς πως σε πρώτη φάση οι συγκρούσεις έχουν χαρακτηριστικά «παλιοί Vs νέοι», κι ας μην έχει επισημοποιηθεί καμία υποψηφιότητα για την ευρωβουλή μέχρι τώρα. Θεωρητικά παραμένει εν ισχύ το προνόμιο της αυτόματης εκ νέου υποψηφιότητας των εν ενεργεία ευρωβουλευτών, οπότε εξαιρώντας τους Γ. Κύρτσο, Μ. Σπυράκη και Θ. Ζαγοράκη για διαφορετικούς λόγους, οι άλλοι θα είναι υποψήφιοι. Ωστόσο υπάρχει και η άτυπη οδηγία για θητεία μέχρι δυο τετραετίες. Αν υπάρξει μεγαλύτερη διάθεση για εφαρμογή της από «ψηλά», πιθανώς να προκύψουν νέες αποχωρήσεις…

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται δυο «κοκοραμαχίες» που βγήκαν στη φόρα. Η εφημερίδα Εστία σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της αποκαλύπτει τη δυσφορία του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ και αντιπροέδρου του ΕΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προώθηση της υποψηφιότητας Τσιόδρα από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. «Δεν θα νομιμοποιήσω το Ποτάμι» φέρεται να ήταν η αντίδραση του στο στενό περιβάλλον του, στην ερώτηση αν θα παραστεί στην εκδήλωση για το βιβλίο του διευθυντή του γρ. Τύπου του πρωθυπουργού και εν δυνάμει υποψηφίου ευρωβουλευτή.

Από κοντά και μια άλλη κόντρα, που δημοσιοποιήθηκε πάραυτα στα ΜΚΔ. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και δημοσιογράφος Μπ. Παπαδημητρίου σε τηλεοπτική εμφάνιση του και σχολιάζοντας τις πιθανές υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την ευρωβουλή, αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα της κας Βόζεμπεργκ: «Υπάρχει ένα θέμα το οποίο δυστυχώς έχω δεσμευτεί να μην το χρησιμοποιήσω δημοσίως. Υπάρχει ένα θέμα το οποίο προέκυψε. Νομίζω πως είναι σε φάση επίλυσης. Και αν λυθεί, λύνεται αυτομάτως και του κ. Κεφαλογιάννη» είπε ο κ. Παπαδημητρίου για να απαντήσει άμεσα η ευρωβουλευτής της ΝΔ.«Κανενα απολύτως θέμα δεν ειχα ποτέ, ούτε έχω εγώ! Αντιθέτως θέμα έχει ο κος Μπαμπης Παπαδημητριου @babis2019 που αυθαίρετα κ απρόκλητα μου επιτίθεται θίγοντας την υπόληψη μου την οποία θα προστατέψω με κάθε νόμιμο τρόπο!Οφείλει να ανακαλέσει άμεσα δημόσια».

Σύμφωνα με πληροφορίες του nofakenews.gr το Μαξίμου θα αντιδράει όχι πυροσβεστικά αλλά δυναμικά για να μην πολλαπλασιαστούν τέτοια κρούσματα. Άλλωστε τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλιμακωθούν οι εσωκομματικές αντιθέσεις ενόψει του νομοσχεδίου για την ισότητα του γάμου, οπότε η ενότητα και η ομοψυχία στο κόμμα είναι ίσως πιο απαραίτητες από ποτέ.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement