«Φαρ Ουέστ» το Γκάζι

pexels kat wilcox 923681 scaled

Advertisement

Του Κώστα Παππά

 

Τα περιστατικά βίας και μάλιστα με πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας, είτε μιλάμε για μια τυχαία συμπλοκή, είτε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών του οργανωμένου εγκλήματος προκαλούν αίσθημα ανασφάλειας, κάτι που καταγράφεται πλέον και στις έρευνες της κοινής γνώμης. Τα ακραία περιστατικά και η γενικότερη ανασφάλεια που υπάρχει στους πολίτες για τους αδίστακτους  κουμπουροφόρους που κινούνται ανάμεσά μας, κάνουν την αποστολή του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη δύσκολη και τα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει επιτακτικά.

Ένα ακόμα αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στη «συνήθη ύποπτη» γειτονιά του Βοτανικού. Σε παρκάκι στην Ιερά Οδό, συγκεκριμένα, ένας 34χρονος δέχθηκε τρεις πυροβολισμός και τραυματίστηκε σοβαρά  τα ξημερώματα. Αιμόφυρτος μπήκε στο αυτοκίνητό του, μάρκας Smart, και κατάφερε να φτάσει μέχρι τη Σπύρου Πάτση όπου και ζήτησε βοήθεια. Στη συνέχεια ο άτυχος άνδρας, που έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου χειρουργήθηκε.

Από το πιστολίδι στους Κρητικούς στη διπλή δολοφονία

Είναι νωπές οι μνήμες του περιστατικού επίθεσης με πυροβολισμούς, που δέχθηκε μια ομάδα Κρητικών, οι οποίοι διασκέδαζαν στο Γκάζι  από τους επιβαίνοντες ενός τζιπ μεγάλου κυβισμού. Μια απλή λογομαχία κατέληξε σε αιματοχυσία πριν ενάμιση μήνα με αποτέλεσμα οι τρεις νεαροί Κρητικοί να βρεθούν τραυματισμένοι στο δρόμο. Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα μπροστά σε δεκάδες θαμώνες νυχτερινών μαγαζιών της περιοχής. Οι άκρως επικίνδυνοι και βαριά οπλισμένοι δράστες της επίθεσης μπήκαν στο αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όταν πλέον έφτασαν οι αστυνομικοί, η Ιάκχου είχε πλημμυρίσει από το αίμα των τριών ανδρών, με τους δυο εξ αυτών, 28 και 33 ετών,  να καταλήγουν στο Γενικό Κρατικό Αθηνών αντί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο με προορισμό την Κρήτη… Η ΕΛΑΣ προχώρησε στις ταυτοποιήσεις των δυο πρωταγωνιστών του επεισοδίου και κατάφερε να συλλάβει τον συνοδηγό του τζιπ ενώ μέχρι και σήμερα διαφεύγει της σύλληψης ο άνδρας που άνοιξε πυρ κατά της παρέας των νεαρών. Πρόκειται για άνδρα με βαρύ ποινικό μητρώο που έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν και εκφράζονται φόβοι πως έχει ήδη δραπετεύσει στο εξωτερικό.

Το χθεσινό και το περιστατικό της 18ης Δεκεμβρίου δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα. Το Γκάζι και η ευρύτερη περιοχή βρίθουν ανομίας, με τις κλοπές, τις παραβιάσεις οικιών και αυτοκινήτων και τα περιστατικά βίας να είναι καθημερινότητα, σε ένα βασίλειο της νύχτας όπου μπορούν να πέσουν  πιστολιές ακόμα και για το «πρώτο τραπέζι», όπως συνέβη το 2018 σε πασίγνωστο κλαμπ της περιοχής. Κι αν πάμε μερικά χρόνια πίσω, θα βρούμε την εν ψυχρώ εκτέλεση του Βασίλη Σακκά, γνωστού στις αρχές ως συνεργάτη μεγάλων ονομάτων της νύχτας, και του 35χρονου επιχειρηματία Γιώργου Πανίκογλου στη συμβολή των οδών Περσεφόνης και Τριπτολέμου. Ένα έγκλημα που 12 χρόνια μετά παραμένει ανεξιχνίαστο.

 

 

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement