Κώστας Καραμανλής: Δεν έχω καμία βουλευτική ασυλία για τα Τέμπη – Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Advertisement

Αιχμές κατά της αντιπολίτευσης αλλά και απαντήσεις για την σύμβαση 717 στον ελληνικό σιδηρόδρομο έδωσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι δεν έχει βουλευτική ασυλία για την υπόθεση των Τεμπών και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία εναντίον του να τα φέρει στην Βουλή. «Λένε ότι θέλω την έδρα για να έχω βουλευτική ασυλία ενώ ξέρετε ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν κρύφτηκα ποτέ και δεν κρύβομαι ούτε τώρα πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Δεν έχω καμία βουλευτική ασυλία για τα Τέμπη. Το θέμα των Τεμπών υπάγεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και εκεί η διαδικασία εκεί είναι συγκεκριμένη. Τίποτα δεν θα άλλαζε είτε ήμουν βουλευτής είτε όχι. Το ξέρετε αλλά επιλέγετε να λέτε ψέματα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Και συνέχισε: «Δεν έχω να κρύψω κάτι ούτε να φοβηθώ. Στέκομαι εδώ και σας κοιτώ στα μάτια με απόλυτο σεβασμό στις οικογένειες των θυμάτων . Όποιος έχει πραγματικά αποδείξεις για εμένα ας τις φέρει. Ας σταματήσει να κραυγάζει και ας τις φέρει».

Μάλιστα είπε ότι από τον Οκτώβριο έχει ζητήσει από όσους τον κατηγορούν να καταθέσουν πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη. «Δηλαδή να συντάξουν συγκεκριμένο κατηγορητήριο και να έρθουν εδώ και να δούμε αν και ποια βάση έχει. Θεσμικά εδώ στη Βουλή όχι στα λαϊκά δικαστήρια της τηλεόρασης και των social media. Δεν κρύφτηκα δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Δυστυχώς αγαπητοί συνάδελφοι η τραγωδία των τα γίνεται καθημερινό αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης», σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement