Αυστραλία: Με χιλιάδες επισκέπτες άρχισε το Ελληνικό Φεστιβάλ «Αντίποδες»

Αυστραλία Με χιλιάδες επισκέπτες άρχισε το Ελληνικό Φεστιβάλ «Αντίποδες»

Advertisement

Χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν από το πρωί σήμερα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Μελβούρνης, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του μεγαλύτερου ελληνικού φεστιβάλ εκτός Ελληνικών συνόρων. Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του και ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανίζι,

Οι «Αντίποδες» όπως έχει γίνει γνωστό το ελληνικό πολιτιστικό φεστιβάλ της Μελβούρνης διαρκεί δύο ημέρες και αναμένεται να το επισκεφθούν περισσότεροι από 120 χιλιάδες άνθρωποι, όχι αποκλειστικά Ελληνικής καταγωγής αλλά από κάθε γωνιά και φυλή του πλανήτη καθώς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες υπαίθριες εκδηλώσεις που φιλοξενεί η αυστραλιανή μεγαλούπολη.

Μουσικά και θεατρικά σχήματα μεταφέρουν ήχους και εικόνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας ενώ την τιμητική της έχει φυσικά η ελληνική κουζίνα με το σουβλάκι, τις σεφταλιές, κάθε λογής παραδοσιακά εδέσματα καθώς και ελληνικά προϊόντα ενώ φυσικά δεν λείπουν οι παραδοσιακοί λουκουμάδες.

Αυστραλία: Με χιλιάδες επισκέπτες άρχισε το Ελληνικό Φεστιβάλ «Αντίποδες»
Το βράδυ του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν για την ημέρα με την εμφάνιση της αγαπημένης από την ομογένεια Ελληνίδας τραγούδιστριας Μελίνας Ασλανίδου.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν από το πρωί έως το βράδυ της Κυριακή και με δεκάδες μουσικές εκδηλώσεις,, θεατρικές παραστάσεις και πλήθος από δρώμενα της ελληνικής παράδοσης όπως οι «Μωμόγεροι» που ήρθαν ειδικά από την Ελλάδα.

Συνολικά στο διήμερο αναμένεται να δώσουν το παρόν περισσότεροι από 120 χιλιάδες άνθρωποι, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ προσέλευσης.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement