ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της «Ηγεσίας των 100» στην Φλόριδα

ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Ηγεσίας των 100 στην Φλόριδα

Advertisement

Oλοκληρώθηκε πρόσφατα το 33ο Ετήσιο Συνέδριο της «Ηγεσίας των 100» (Leadership 100), με αφορμή τον εορτασμό των 40 χρόνων του Κληροδοτήματος για την προώθηση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην Αμερική.

Το Συνέδριο, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου ξεκίνησε με τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024. Στην πατρική του προτροπή, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος είπε: «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι και πάλι μαζί σας εδώ στο ετήσιο Συνέδριο της “Ηγεσίας των 100” – το τριακοστό τρίτο στα σαράντα χρόνια ιστορίας αυτής της μεγάλης οργάνωσης. Μάλιστα, θα τολμούσα να πω ότι η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής -στη σημερινή της μορφή- θα ήταν αδιανόητο να υπάρξει χωρίς την “Ηγεσία των 100”».

Την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024, εορτάστηκαν τα γενέθλια του Παναγιωτάτου Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Πραγματοποιήθηκαν διάφορα Φόρουμ όπου συμμετείχαν διάφοροι ομιλητές, όπως ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Orthodox Christian Fellowship (OCF), Διάκονος Marek Simon, εκπρόσωποι του OCF Μαρία Τσάρνα και Χρήστος Κοντομάρης, ο Στρατηγός Ανδρέας Πόππας και οι δρ Θεόδωρος Τέκνος και Λεωνίδας Πλατανιάς.

Την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, ο κ. Ελπιδοφόρος απηύθυνε χαιρετισμό, όπου επαίνεσε το σημαντικό έργο που επιτελεί η «Ηγεσία των 100». «Η “Ηγεσία των 100” είναι ένα επιδραστικό κληροδότημα, γιατί προσφορά σημαίνει ενδυνάμωση, και αυτό κάνει το Ταμείο τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Μετά την ομιλία του Αρχιεπισκόπου, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση όπου διανεμήθηκε στα μέλη η έκθεση πεπραγμένων για το προηγούμενο έτος. Επίσης, την Παρασκευή έγιναν διάφορες παρουσιάσεις. Συγκεκριμένα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος μίλησε για τον Οίκο Ευγηρίας «St Michael’s Home», ο δρ Γεώργιος Κουλιανός για την Κληρική Πρωτοβουλία, ο π. Ανδρέας Βυθούλκας και ο Ανδρέας Βενιόπουλος για τον Εθνικό Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Νικολάου Μανχάταν, και ο δρ Στράτος Σαφιολέας για το Τμήμα Επικοινωνίας και η Ευγενία Μανωλίδου.

Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε και συζήτησε κατ’ ιδίαν με νέους επαγγελματίες. Ο κ. Ελπιδοφόρος τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των νέων στην Εκκλησία, λέγοντας: «Εσείς είστε το μέλλον αυτής της οργάνωσης και αυτή η οργάνωση συνδέεται στενά με το μέλλον της Αρχιεπισκοπής μας».

Το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος παρακολούθησε με με χαρά την ομιλία της ομιλήτριας του Φόρουμ, Ματίνα Κολοκοτρώνη, η οποία είναι Γενική Διευθύντρια (COO) της ομάδας μπάσκετ «Sacramento Kings».

Η κ. Κολοκοτρώνη μίλησε για τη μεγάλη επιρροή που είχε η ελληνορθόδοξη πίστη της τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική της ζωή.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος απένειμε βραβεία σε παίκτες τένις και γκολφ που παρευρέθηκαν στο φετινό Συνέδριο. Αργότερα το βράδυ, πραγματοποιήθηκε το Μεγάλο Δείπνο όπου παρέστησαν περισσότερα από 720 άτομα.

Το Συνέδριο της «Ηγεσίας των 100» ολοκληρώθηκε με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή, 3 Μαρτίου, στον Ελληνορθόδοξο Ναό της Αγίας Αικατερίνης στη Νάπολη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ κ. Σάββας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, και ο εφημέριος της ενορίας π. Demetre J Mott παρέστησαν σε μια ξεχωριστή τελετή έναρξης εργασιών για την Κοινότητα της Αγίας Αικατερίνης η οποία θα αποκτήσει ένα νέο Κτίριο Νεολαίας και Κοινοτικής Εκπαίδευσης, ένα καμπαναριό και ένα υπόστεγο.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement