“Ο Καβάφης του Μοσκώφ” – Διαδικτυακή εκδήλωση από τον ομογενειακό σύλλογο “Ήφαιστος” και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

ΚΑΒΑΦΗΣ ΜΟΣΚΩΦ

Advertisement

Ο Ομογενειακός Σύλλογος “Hephaestus Wien –Österreichisch/ Griechischer Integrationsverein” και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου διοργανώνει την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00 CET, (19:00 ώρα Ελλάδας), στη διαδικτυακή τους εκδήλωση στη μνήμη του Κωστή Μοσκώφ (1939-1998) με θέμα: «Ο Καβάφης του Μοσκώφ»

Θα χαιρετήσουν:

ο Ηρακλής Μοσκώφ, Γενικός Γραμματέας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας.

η Βίλλυ Πολίτη, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

η Ιφιγένεια Μωραϊτίνη – Πατριαρχέα, Αντιπρόεδρος “H W Media Group και Αντιπρόεδρος Συλλόγου Hephaestus Wien Verein, Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου.

Ομιλητές:

ο Θέμης Ροδαμίτης, καλλιτεχνικός διευθυντής φεστιβάλ (Τήνος, Νέα Σμύρνη), ραδιοφωνικός παραγωγός (η δική μας πόλη), με θέμα: “Κωστής Μοσκώφ, ποιητής της ζωής“.

ο Σαμουήλ Μπισσάρας, Μεταφραστής – Διερμηνέας Αραβικών Βραβείο Μετάφρασης “Καβάφεια 2009”, με θέμα: “Αναμνήσεις διερμηνέα από τα «Καβάφεια» του Κωστή Μοσκώφ”.

η Άντζελα Μπράτσου, εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, με θέμα: «Ο Καβάφης στην Ρουμανία» και θα απαγγείλει και το ποίημα “ΚΑΤΑ ΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΣΥΡΩΝ ΜΑΓΩΝ” του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Θα απαγγείλουν:

ο Λάμπρος Μπενοβίας, καθηγητής – ποιητής, Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας στο Κάιρο «Ο Όμηρος», το ποίημα «Κωστής Μοσκώφ» από τη συλλογή του Στιχουργικά Σκιτσαρίσματα.

η Κυριακή Μήτσου, Εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο και Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του “Culture In Action”, το ποίημα “Για τον έρωτα και την επανάσταση” του Κωστή Μοσκώφ.

η Μυρτώ Ζάραγκα, φοιτήτρια του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών της Γενεύης, το ποίημα “χωρίς τίτλο” του Κωστή Μοσκώφ.

ο TigranSarkisian, εκπρόσωπος της Διαδικτυακής Ομάδας “Αρμένιοι και φίλοι Αρμενίων”, το τελευταίο ποίημα του Κ. Π. Καβάφη “Εις τα Περίχωρα της Αντιόχειας”.

Συμμετέχει η Ηθοποιός Έρη Μπακάλη.

Συντονίζει:

Η Σοφία Παπαδοπούλου, δημοσιογράφος ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement