Δρούγος στο nfn: “Έχουν αγριέψει τα πράγματα στην Ουκρανία , πιθανή περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ από Ιούλιο”

ΝΑΤΟ ΡΩΣΙΑ

Advertisement

Του Κώστα Παππά

Μαίνεται ο πόλεμος δηλώσεων και δημιουργίας εντυπώσεων ανάμεσα σε χώρες του ΝΑΤΟ και την Ρωσία με επίκεντρο την Ουκρανία.

Τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τόνισε  ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη θα μπορούσαν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις στην Ουκρανία, κάτι όμως που απέρριψαν από την πρώτη στιγμή οι ΗΠΑ, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες.

Στις αναφορές Μακρόν απάντησε χθες Πέμπτη ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν ξεκαθαρίζοντας πως : “(Οι λαοί της Δύσης) πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι έχουμε κι εμείς όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλα αυτά ενέχουν πραγματικά τον κίνδυνο μιας σύγκρουσης με χρήση πυρηνικών όπλων και καταστροφής του πολιτισμού. Δεν το καταλαβαίνουν αυτό;”, διερωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κι ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία έρχεται πάλι δυναμικά στο διεθνές προσκήνιο δίνουν και παίρνουν οι αναλύσεις για το τί  θα συμβεί αν τελικά οι Δυτικοί διαβούν τον Ρουβίκωνα και αποφασίσουν να εμπλακούν πιο ενεργά στον πόλεμο με την παρουσία Νατοϊκών δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ο Αθ. Δρούγος στον Pemptousia.fm για τα Ελληνοτουρκικά - Ορθοδοξία News Agency

Συζητήθηκε το θέμα εμπλοκής ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία

Για όλα αυτά τα θέματα μίλησε στο nofakenews ο έμπειρος Διεθνολόγος – Στρατιωτικός αναλυτής Θανάσης Δρουγός, ο οποίος σχολιάζοντας την ομιλία Μακρόν στη Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι για την Ουκρανία μας είπε:  “Υπάρχουν δύο διαβαθμισμένες μελέτες οι οποίες ασχολήθηκαν πριν από τα Χριστούγεννα για το τι θα γινόταν αν η Ευρώπη ανέπτυσσε κάποιες στρατιωτικές δυνάμεις μέσω Πολωνίας , Σλοβακίας και Ρουμανίας να περνούσαν σε έδαφος της Δυτικής Ουκρανίας, Δυτικά του ποταμού Δνείπερου που κόβει την Ουκρανία στα δύο , τί θα γινόταν αν αναπτύσσονταν ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αμυντικής δυνατότητας. Επειδή υπάρχουν πολλά σχέδια. Συζητήθηκε το θέμα να αναπτυχθούν κάποιες δυνάμεις ευρωπαϊκές, αντιπυραυλικές και αεράμυνας” ανέφερε και τόνισε: “Επειδή έχουν αυξηθεί οι πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον πόλεων με απώλειες σε άμαχο πληθυσμό , υπάρχει η άποψη να ενισχυθεί η αεράμυνα με  ευρωπαϊκές δυνάμεις, δηλαδή ειδικοί στα θέματα ανάσχεσης πυραυλικών επιθέσεων να είναι σε περιοχές της Δυτικής Ουκρανίας. Δεν είπε ο Μακρόν να βάλουμε μεραρχίες μέσα σε ουκρανικό έδαφος. Αεροσκάφη  επίσης της Δυτικής Συμμαχίας και της ΕΕ Γαλλικά, Γερμανικά κια Βρετανικά να σταθμεύουν σε πολύ προωθημένα αεροδρόμια και να κάνουν αστυνόμευση της περιοχής Δυτικά του ποταμού Δνείπερου, δηλαδή αν οι Ρώσοι προχωρούν και κάνουν επιθέσεις στο Λβιβ να το σκέφτονται μήπως βρεθούν απέναντι με αεροσκάφη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ”, σημείωσε ο έμπειρος αναλυτής και συνέχισε: “Επίσης συζητήθηκε να υπάρχουν εκπαιδευτικές δυνάμεις της ΕΕ μέσα στην Ουκρανία και αντί να εκπαιδεύονται οι Ουκρανοί σε 11 χώρες του ΝΑΤΟ να υπάρχουν ευρωπαϊκές δυνάμεις μέσα στην Ουκρανία οι οποίες θα εκπαιδεύουν τους Ουκρανούς. Ο Μακρόν έθεσε και αυτό το θέμα. Είναι μια πολυποίκιλη σκέψη του Μακρόν. Υπήρξε πριν κάποιο καιρό και πρόταση των Ολλανδών να  μπουν μέσα στην Ουκρανία δυνάμεις αποναρκοθέτησης από το μηχανικό για να προχωρήσουν σε αποναρκοθέτηση περιοχών. Ήταν λοιπόν μια ευρύτατη πρόταση του Μακρόν στηριζόμενοι σε προτάσεις 19 αναλυτών υψηλόβαθμων που είχαν ασχοληθεί με αυτό το θέμα”.

Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, για Ουκρανία και ελληνοτουρκικά | Αθήνα 9,84

Ο Μακρόν ρίχνει το σπόρο

Απαντώντας στην ερώτηση του nofakenews για το αν ο Γάλλος Πρόεδρος είναι “λαγός” των μελλοντικών προθέσεων του ΝΑΤΟ απάντησε: “Τώρα αν είναι “λαγός” κάποιων ο Μακρόν θα σας πω οτι οι Γάλλοι με τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς συνεργάζονται σε πολλά και στην παροχή μεγάλης εμβέλειας πυραυλικών συστημάτων. Νομίζω λοιπόν οτι γίνεται μια δοκιμή στα νερά αυτή η παρέμβαση Μακρόν και στέλνει το μήνυμα στον Πούτιν, οτι κοίταξε να δεις δεν πρόκειται να νικήσεις και να ηττηθεί η Ουκρανία, ακόμα και αν η Ουκρανία μπει στο ΝΑΤΟ κουτσουρεμένη , γιατί το 18% το κατέχεις εσύ, να ξέρεις οτι εμείς αμυνόμενοι της Ουκρανίας θα αμυνθούμε της Ευρώπης. Δεν ξέρω αν είναι “λαγός” ο Μακρόν αλλά σίγουρα ρίχνει το σπόρο“.

Γαλλία: Διευκρινίσεις για τα «στρατεύματα στην Ουκρανία» του Μακρόν έδωσε ο υπουργός Άμυνας

Ο κ. Δρούγος σχολίασε ακόμα: “Όλα αυτά ήταν σε ενημέρωση των Αμερικανών και του Ανώτατου Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Ο Μακρόν θέλει να δείξει , γιατί σε 2-3 χρόνια  είναι και οι γαλλικές εκλογές, και υπάρχει και η απειλή από Λεπέν και Εθνικό Συναγερμό, θέλει να δείξει οτι είναι μια γάτα που προσέχει τα πράγματα. Η Γαλλία είναι μια πυρηνική δύναμη και τουλάχιστον από τις ευρωπαϊκές ηπειρωτικές δυνάμεις είναι η ισχυρότερη. Εξαιρώ το Ηνωμένο Βασίλειο γιατί λόγω Brexit είναι εκτός ΕΕ, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η Αγγλία να μην έρθει προς υποστήριξη της Ευρώπης αν γίνει κάτι.  Η Αγγλία έχει σε υποβρύχια τα 4 πυρηνικά της συστήματα, η Γαλλία τα έχει και σε αεροπλάνα.

Πυρηνικός εκβιασμός απο τον Πούτιν

Για τη στάση της Ρωσίας και του Προέδρου Πούτιν ο κ Δρούγος υποστήριξε :”Ο Πούτιν προβληματίζεται για την εμπλοκή ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία. Οι ουκρανοί κάποια στιγμή θα μπουν στο ΝΑΤΟ, έστω και χωρίς το 18% που κατέχουν οι Ρώσοι. Οι Ρώσοι έχουν και μεγάλα προβλήματα γενικά έχουν χάσει 17 πολεμικά πλοία από μη επανδρωμένα ουκρανικά ναυτικά drones. Έχουν πάθει μεγάλες ζημιές. Ο Πούτιν όμως τί είπε; Αν εσείς στείλετε ευρωπαϊκές δυνάμεις  θα αντιδράσουμε. Ο Πούτιν έχει απειλήσει από την έναρξη του πολέμου 16 φορές με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων. Μέχρι στιγμής αυτό ήταν μπλόφα. Θεωρώ οτι αυτά είναι ένας πυρηνικός εκβιασμός του Πούτιν. Τα θεωρώ  αυτά πολύ ακραία σενάρια, οχι πως δεν τα έχει τα όπλα τα έχει, καθώς σε τακτικά πυρηνικά όπλα έχει πολλά περισσότερα από το ΝΑΤΟ”.

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο την Δύση, αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

“Έχουν αγριέψει τα πράγματα-Πιθανή περαιτέρω εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία μετά τον Ιούλιο”

Σε ερώτηση του nofakenews για την πιθανότητα το ΝΑΤΟ να κλιμακώσει την παρουσία του στην Ουκρανία και με δικές του δυνάμεις το επόμενο διάστημα με οτι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ο κ. Δρούγος απάντησε οτι δεν το αποκλείει από τον Ιούλιο και μετά: “Δεν το αποκλείω. Σας λέω ναι ιδιαίτερα μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον ερχόμενο Ιούλιο για τα 75 χρόνια της συμμαχίας που θα γίνει στην Ουάσιγκτον. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου δεν το βλέπω, από εκεί και πέρα επειδή έχουν αγριέψει τα πράγματα κανείς δεν ξέρει. Άλλωστε επίκειται και επίθεση των Ρώσων θερινή για να σταθεροποιήσουν κάποιες θέσεις και επειδή υπάρχει θέμα ακόμα με το αμερικανικό Κογκρέσο που δεν έχει αποδεσμεύσει ακόμα τα χρήματα προς τους Ουκρανούς υπάρχει μια ανησυχία. Τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα για τους Ουκρανούς ιδιαίτερα στο Ντόνετσκ. Οι Ουκρανοί έχουν μεγάλες απώλειες σε αμάχους”.

Η τροπολογία 101 στο Αμερικανικό Κογκρέσο κλειδί εξελίξεων

Ο κ. Δρούγος εκτίμησε οτι αναμένονται  πολλές εξελίξεις και στην Αμερική αυτό το τρίμηνο: “Πρέπει να περάσουν το θέμα από το Κογκρέσο για τις ενισχύσεις προς την Ουκρανία. Πολλά θα κριθούν από την τροπολογία 101 , η οποία θα αποδεσμεύσει ρεπουμπλικάνους Βουλευτές να μη μείνουν σε οτι λέει το κόμμα εφ΄ οσον τεθεί το θέμα οτι η Ουκρανία κινδυνεύει. Μιλάμε για 95,6 δις δολάρια που θα δοθούν οχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και στην Ταιβάν, στη Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια, στο Ισραήλ και 11 νησάκια του Ειρηνικού , κράτη στον ΟΗΕ που υποστηρίζουν τους Αμερικανούς και τους παρέχουν βάσεις “.

 

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement