Ημέρα ορκωμοσίας και γενεθλίων για τον Κασσελάκη: Η επάνοδος στην πολιτική και οι επόμενες κινήσεις

KASSELAKHS

Advertisement

Πανηγυρικό χαρακτήρα ενέχει η σημερινή ημέρα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς ο κύκλος της στρατιωτικής του θητείας οδεύει προς τη λήξη του, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική δράση.

Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να δίνει τον στρατιωτικό όρκο, λαμβάνοντας -κατά τα προβλεπόμενα- τιμητική άδεια. Παρών στην σημερινή τελετή αναμένεται να είναι ο σύζυγος του κ. Κασσελάκη, Τάιλερ Μακμπεθ, ο οποίος επέστρεψε χθες από την Αμερική για τις ανάγκες της τελετής, αλλά και τα γενέθλια του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που συμπίπτουν με την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.

Σημειωτέον ότι στις 15 Μαρτίου, οπότε και ο κ. Κασσελάκης πέρας για πρώτη φορά τις πύλες του στρατοπέδου, συνοδευόταν από τον πατέρα του, Θόδωρο, καθώς ο κ. Μάκμπεθ είχε μεταβεί νωρίτερα στις ΗΠΑ, προκειμένου να περάσει χρόνο με την οικογένειά του.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι ο κ. Κασσελάκης γίνεται σήμερα 36 ετών δεν μπορεί να παραγνωριστεί από φίλους και συνεργάτες του, με τις πληροφορίες να θέλουν τους κοντινούς του ανθρώπους να έχουν φροντίσει για τον εορτασμό τους, σήμερα στις 9 το βράδυ, σε γνωστό μπαρ, στην περιοχή του Ψυρρή.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, η εορταστική ατμόσφαιρα λόγω της διπλής γιορτής, δεν τον αποξένωσε από την πολιτική επικαιρότητα, καθώς ο ίδιος παρακολουθούσε χθες, κατά πληροφορίες, τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, μέσα στο στρατόπεδο.

Μέσα σε λίγες ώρες, ο κ. Κασσελάκης τοποθετήθηκε διαδοχικά τρεις φορές, επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις της Κουμουνδούρου να επιμείνει αναφορικά με την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά και εντείνοντας την νοερή παρουσία του ίδιου σε μια διαδικασία, στην οποία ήταν εκ των πραγμάτων, απών.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε στην αρχική του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη προκειμένου όπως είπε, να οδηγηθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

Επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει σήμερα την αφρικανική σκόνη εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, τρία ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό για πλήρη διαφάνεια.

Αν τολμάει, ας απαντήσει στην ομιλία του:

1.Τι δουλειά είχαν την Κυριακή το βράδυ οι δύο πιο στενοί του συνεργάτες (Παπασταύρου – Μπρατάκος) στο σπίτι του επιχειρηματία που κατηγορούν ως «οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να μας ρίξουν»;

Η γραμμή Μητσοτάκη είναι η ΝΔ να κατηγορεί τον «υπονομευτή» και το Μαξίμου να συναντάται μαζί του;

2.Μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν έχουν διαρρεύσει για παράνομη χρήση προσωπικά δεδομένα των εν Ελλάδι ψηφοφόρων; Αν ναι, γιατί δεν μπόρεσε να το διασφαλίσει και για τους Έλληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού;

Εγγυάται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και το κόμμα της ΝΔ δεν έχουν παραδώσει προσωπικά δεδομένα ψηφοφόρων και σε άλλους βουλευτές ή/και σε τρίτες εταιρείες;

3.Ο υπουργός των Τεμπών Καραμανλής δήλωσε ότι τάχα «δεν κρύβεται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα καταθέσει άμεσα πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, ΕΦΟΣΟΝ ο Πρωθυπουργός δεσμευθεί σήμερα ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει, προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση ώστε ο Κωστας Αχ. Καραμανλής να οδηγηθεί, βάσει του πορίσματος, στη δικαιοσύνη μετά από άσκηση ποινικής δίωξης.

Αποδέχεται ο Πρωθυπουργός;

Ιδού η Ρόδος για όλα:

Μπάζωμα, μονταζιέρα, κουκούλωμα, εγκατάλειψη του σιδηροδρόμου, παράνομο διορισμό σταθμάρχη, πράξεις και παραλείψεις.

Όλα στο φως.

Δε θα τολμήσει.

Ο Μητσοτάκης είναι το τζάκι που συγκαλύπτει το τζάκι Καραμανλή.

Είναι δεμένοι χέρι – χέρι στη Συγκάλυψη των Τεμπών.

Λίγες ώρες αργότερα και χωρίς το κυβερνητικό επιτελείο να σηκώνει το γάντι του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης επανάφερε την πρότασή, σχολιάζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αναδιατυπώνω το πρώτο ερώτημα από αυτά που σας απηύθυνα (βλέπετε, δεν προλαβαίνουμε τους ρυθμούς της αποσύνθεσης).

Γιατί διώξατε τους δύο στενότερους συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν» την περασμένη Κυριακή;

Είχαν κάτι τα ποτά; Δεν ήταν καλά τα πούρα; Ή μήπως δεν πέτυχε η αποστολή;

Συνομιλήσατε ή όχι μαζί τους από τον Καναδά για να μάθετε πώς πήγε η συνάντηση; Μήπως σας έδωσαν λάθος αναφορά;

Κύριε Μητσοτάκη, διοικείτε μία οργάνωση υπό διάλυση.

Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση, προτού το παρακράτος που στήσατε καταρρεύσει πάνω σας.

Εντέλει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έστειλε ένα ακόμη μήνυμα στη διάρκεια της χθεσινής βραδιάς, αναρτώντας ένα γραφικό με διπλό πρόσωπο, όπου από τη μια απεικόνιζε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και από την άλλη πλευρά τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, κάνοντας λόγο για το «πρόσωπο της συγκάλυψης».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement