Κεραμέως για επιστολική ψήφο: ”Πλησιάζουμε τις 30 χιλιάδες εγγραφές από 95 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο”

keramews 1

Advertisement

Στην επιστολική ψήφο μίλησε, μεταξύ άλλων, στα Παραπολιτικά 90,1 η υπουργός Εσωτερικών, κα Νίκη Κεραμέως.

Σχετικά με την έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών για την υπόθεση των email της κ. Ασημακοπούλου, είπε: «Οφείλουμε να διαλευκάνουμε πλήρως αυτή την υπόθεση, να μην υπάρχει καμία σκιά. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο, το τμήμα εσωτερικού ελέγχου διενεργεί εντατικά τον εσωτερικό έλεγχο και από εκεί πέρα θα περιμένουμε τα πορίσματα. Είναι σε παράλληλη εξέλιξη και άλλες έρευνες της Δικαιοσύνης και ταυτόχρονα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Δεν έχω ακόμα εικόνα πότε θα ολοκληρωθεί ο εσωτερικός έλεγχος, είναι ακόμα σε εξέλιξη».

«Λίγες αναφορές μας έγιναν όμως και μια αναφορά να είχε γίνει οφείλουμε να διαλευκάνουμε πλήρως αυτή την υπόθεση και γι’ αυτόν το λόγο κοιτάει το τμήμα εσωτερικού ελέγχου την επάρκεια της ασφάλειας όλων των διαδικασιών, ό,τι έχει να κάνει με εκλογικούς καταλόγους. Οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είχαν γραφτεί στους καταλόγους του ’23 στις τελευταίες εθνικές εκλογές», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την επιστολική ψήφο, είπε: «Πλησιάζουμε τις 30 χιλιάδες εγγραφές από 95 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα είμαστε στο 57% από το εσωτερικό και στο 43% από το εξωτερικό. Πρώτο είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, το Βέλγιο, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Κύπρο κ.ο.κ. και έχουμε και χώρες όπως Μποτσουάνα, Κονγκό, Γκάνα, Αγκόλα και αναφέρω αυτές τις χώρες γιατί σε αυτές δεν λειτούργησαν εκλογικά τμήματα στις τελευταίες εκλογές άρα αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι πιθανότατα δεν ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές».

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψω στην Αμερική σε εκδηλώσεις που κάνουμε με τις πρεσβείες μας σε πολλές χώρες, προκειμένου να ενημερώσουμε τους Έλληνες του εξωτερικού γι’ αυτή τη νέα δυνατότητα. Μπορεί κανείς με εγγραφή μέχρι τις 29 Απριλίου στο epistoliki.ypes.gov.gr να γραφτεί και αυτό αφορά και το εσωτερικό», επισήμανε.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement