ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι που θα «κονταροχτυπηθούν» για το ευρωψηφοδέλτιο

ΣΥΡΙΖΑ

Advertisement

Σήμερα (28.3.2024) το πρωί αναμένεται να ανακοινωθούν τα πρώτα ενενήντα ονόματα των πολιτών που θα διεκδικήσουν μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις εσωκομματικές εκλογές της 14ης Απριλίου, δηλαδή από τα δημοψηφίσματα που θα γίνουν προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν το πράσινο φως για να δώσουν την μάχη των Ευρωεκλογών.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε εν μέσω της διαδικασίας της πρότασης δυσπιστίας να ανακοινώσει τους διεκδικητές του χρίσματος για τις Ευρωκλογές δείχνει προφανώς και την αγωνία που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, όσο και από τα στελέχη της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου.

Οι διεκδικητές του χρίσματος έχουν αγωνία γιατί έχουν μόνο δυο εβδομάδες μπροστά τους προκειμένου τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τους γνωρίσουν για να τους ψηφίσουν. Τα κορυφαία στελέχη του κόμματος από την άλλη θέλουν από την Δευτέρα και μετά το τέλος της θητείας του Στέφανου Κασσελάκη από τον στρατό να ξεκινήσει αμέσως η προεκλογική περίοδος.

Οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη, που έτσι και αλλιώς θα διεκδικήσουν την ψήφο των συντρόφων τους είναι οι ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντούρα, ο σύμβουλος του προέδρου καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, η πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη, οι πρώην βουλευτές Γιώργος Τσίπρας και Μάριος Κάτσης και ο μπασκεμπολίστας Νίκος Παππάς με την Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές στο ευρωψηφοδελτίο του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή πέντε θέσεις κενές ώστε, έστω και την τελευταία στιγμή, να ενταχθούν υποψήφιοι που τα βιογραφικά τους κρίνονται από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα σημαντικά και δεν τα κατάφεραν στα δημοψηφίσματα, ενώ μπορεί να ενταχθούν και πρόσωπα από κάποιες μειονότητες από την κοινωνία των πολιτών.

Δύο ακόμα θέσεις θα καλυφθούν με πρόσωπα της επιλογής του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη.

Τελικά πάντως η όλη διαδικασία ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα, καθώς η νομική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έλεγξε καταρχήν το ποινικό μητρώο όσων είχαν δηλώσει το ενδιαφέρον για να μπουν στην διαδικασία των δημοψηφισμάτων, ενώ μία άλλη ομάδα ερεύνησε την παρουσία αυτών των ανθρώπων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Παράλληλα, ελέγχθηκαν και οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των ενδιαφερόμενων.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement