ΣΥΡΙΖΑ: Τα βλέμματα στην Έφη Αχτσιόγλου και τις σημερινές (19/11) αποφάσεις των «6 συν 6»

xaritsis iliopoulos axtsioglou 1536x1024

Advertisement

Κρίσιμη είναι η σημερινή (19.11.2023) ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συνδιάσκεψη μέσω zoom της ομάδας των μελών και στελεχών που συσπειρώνονται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου και που συνιστούν ένα μπλοκ ευρύτερο της τάσης των «6 συν 6», όπου θα συζητηθεί το κείμενο είτε της αποχώρησης, είτε της παραμονής στο κόμμα με όρους.

Εκατοντάδες στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόσκεινται στην πλευρά της ομάδας Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου, Χαρίτση, θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν εάν η επόμενη μέρα θα τους βρει εντός ή εκτός κόμματος. Εκτιμάται ότι στην πανελλαδική συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν διαδικτυακά περισσότερα από 1.000 άτομα.

Στην περίπτωση, πάντως, που οι βουλευτές αποχωρήσουν, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι υπάρχουν οι απαιτούμενοι τουλάχιστον δέκα, ώστε να συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα με πλήρη δικαιώματα, εάν συνυπολογιστούν οι επτά βουλευτές που υπέγραψαν το κείμενο αποχώρησης από την Κεντρική Επιτροπή (Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλος, Χαρίτσης, Τζανακόπουλος, Αναγνωστοπούλου, Φωτίου, Τζούφη) συν οι Τσακαλώτος και Πέρκα που είναι ήδη ανεξάρτητοι βουλευτές…

Όλα αυτά, την ώρα που δύο νέες δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα, με ποσοστά κοντά στο 12%.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement