Βουλή: «Άναψαν» τα αίματα μεταξύ Γεωργιάδη και Πολάκη στην Βουλή

georgiadispolakis 1202

Advertisement

Ένταση προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Υγείας, για την απουσία, όπως υποστήριξε, του ΕΟΔΥ από τη δίκη που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ, αφήνοντας υπονοούμενο ότι υπήρξε παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού.

Οι τόνοι ανέβηκαν με τους δύο πολιτικούς να αντάλλαζουν χαρακτηρισμούς, ενώ στο τέλος, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ο κ. Γεωργιάδης «έστειλε» φιλάκι στον κ. Πολάκη προκαλώντας μεγαλύτερη έκρηξη στον βουλευτή Χανίων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στις 10 αθωωτικές αποφάσεις που αφορούν τις υποθέσεις των Πουλή – Θεοφιλάτου, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, λέγοντας: «κ. Πολάκη πιστεύω ότι θα πρέπει όσο σκληρή και αν είναι η πολιτική μας αντιπαράθεση, οι άνθρωποι στην πολιτική να έχουν μια αξιοπρέπεια μια γενναιότητα και μια συνείδηση. Έχετε κατηγορήσει τον κ. Σταμάτη και την κ. Θεοφιλάτου, γιατί είναι συνεργάτες μου. Γιατί είναι οι δύο μοναδικοί υπάλληλοι του ελληνικού κράτους που απολύθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατ΄εντολή του κ. Πολάκη επί της ασκήσεως διώξεως».

Ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι ήταν πρωτόγνωρη αυτή η περίπτωση στη μεταπολίτευση να απολύονται δηλαδή δύο υπάλληλοι, ο ένας μάλιστα ήταν και συνδικαλιστής των εργαζομένων και απολύθηκε, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, από τον κ. Πολάκη «που το παίζει εργατοπατέρας» και εξήγησε ότι ένιωσε την ηθική ανάγκη να τους προσλάβει ο ίδιος.

«Κύριε Πολάκη, έχετε το θλιβερό προνόμιο στην Ελλάδα να έχει απολύσει δύο εργαζομένους επειδή τους μισείτε. Τόσο κακός είστε», είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς τον πρώην υπουργό. Και συνέχισε: «Ερωτώ κύριε συνάδελφε ανθρώπινα αν έχετε ίχνος ανθρωπιάς, εκτός από πρωτόγνωρο μίσος. Έχετε κατηγορήσει 10 φορές ανθρώπους και η δικαιοσύνη τους λέει αθώους, έχετε τύψεις που από το μίσος για εμένα καταστρέφετε τις ζωές τους;». Και κατέληξε, «είστε ο πιο κακός άνθρωπος στην ελληνική Βουλή».

Στη δευτερολογία του ο κ. Πολάκης, επέμεινε στις κατηγορίες του ενώ απάντησε στον κ. Γεωργιάδη ότι χιλιάδες κόσμος τον καλεί ώστε να τον ευχαριστήσει για πράγματα που έχει βοηθήσει ο ίδιος και άρα δεν είναι κακός άνθρωπος. Σήμερα, μάλιστα, όπως είπε, τον κάλεσε κάποιος για να τον ευχαριστήσει που βοήθησε τον αδερφό του, χωρίς ο ίδιος να θυμάται καν για ποιο πράγμα αφορούσε. «Δεν είστε κακός, είστε διεφθαρμένος», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη ισχυριζόμενος ότι έκανε μορφασμούς την ώρα που μίλαγε.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement