Κακοκαιρία: Έκλεισε δρόμος στη Φλώρινα, κατολισθήσεις στα Ιωάννινα – Πού θα “χτυπήσει” τις επόμενες ώρες

Advertisement

Κακοκαιρία πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη στα δυτικά, προκαλώντας μεγάλες κατολισθήσεις στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο στο νομό Ιωαννίνων, και συγκεκριμένα σε Τζουμέρκα, Κόνιτσα και Πωγώνι, ενώ στο Μέτσοβο πτώσεις δέντρων προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα. Στη Φλώρινα, κατέρρευσε τμήμα του δρόμου προς την Πρέσπα, στο ύψος του χωριού Πισοδέρι, ενώ μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στην Κέρκυρα. Λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων απαγορευτικό απόπλου ισχύει από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τα περισσότερα δρομολόγια από τον Πειραιά προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, και στα πορθμεία Ρίο – Αντίρριο, Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, Καβάλα – Πρίνου και Κεραμωτή – Θάσος.

Ειδικότερα , προβλήματα κατολισθήσεων δημιουργήθηκαν στα Τζουμέρκα, στον επαρχιακό δρόμο από το γεφύρι της Πλάκας μέχρι τα Πράμαντα, στην Κόνιτσα στην εθνική οδό πριν από τα Μαστοροχώρια και το Πωγώνι, στον δρόμο Δελβινάκι-Πωγωνιανή.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, στην πλατεία του Μετσόβου έσπασαν μεγάλα κλαδιά από τα πλατάνια και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν ασταμάτητα σε όλα τα σημεία για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο.

Κατέρρευσε τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς
Τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς κατέρρευσε το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται για σημείο στο κέντρο του χωριού Πισοδέρι, όπου ένα μεγάλο τμήμα, ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο κατέρρευσε, ενώ φαίνεται πως έχει ραγίσει και η άσφαλτος στο συγκεκριμένο σημείο.

Προς το παρόν έχει τοποθετηθεί σήμανση, ώστε να αποφεύγεται το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου από τους οδηγούς. Σημειώνεται ότι, στον ίδιο δρόμο, σε περίπου 20 χιλιόμετρα απόσταση, έχει καταρρεύσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας εδώ και μήνες και έχει τοποθετηθεί φανάρι για την διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με νοτιάδες 9 μποφόρ στο Αιγαίο – Λιακάδα από Κυριακή
Ήδη έχει ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού , που όμως θα είναι πρόσκαιρη, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουν επηρεάσει τμήματα της δυτικής Ελλάδας και της δυτικής Θεσσαλίας. Από το μεσημέρι θα επηρεαστούν κυρίως η ανατολική Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Ταυτόχρονα θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο φτάνουν και τα 9 μποφόρ. Το εντυπωσιακό είναι ότι στην Κρήτη όπου δεν αναμένονται φαινόμενα το θερμόμετρο θα φτάσει στα βόρεια τους 30 βαθμούς! Στην Αττική προβλέπεται κάποια πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα όχι κάτι σημαντικό τις μεσημβρινές ώρες.

Το πρωί της Κυριακής ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σε όλη τη χώρα, η σκόνη θα έχει φύγει, λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Ήπειρο . Η θερμοκρασία όμως θα έχει σημειώσει πτώση. Και μάλιστα ουσιαστικά μέχρι την επόμενη Κυριακή δεν αναμένεται κάποιο νέο καιρικό σύστημα στη χώρα. Η θερμοκρασία από την Παρασκευή θα επανέλθει σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement