Κακοκαιρία με βροχές και θυελλώδεις ανέμους: «Λαίλαπα καταιγίδων» χτυπά το Αιγαίο

ΚΕΡΑΥΝΟΙ

Advertisement

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία σε αρκετές περιοχές με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη μια «λαίλαπα καταιγίδων» εκτείνεται από την Βοιωτία μέχρι το Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με τον ίδιο, νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Όπως ανέφερε στο OPEN ο Κλέαρχος Μαρουσάκηςπολύ δυνατοί νοτιάδες επικρατούν στο Αιγαίο και φτάνουν τα 7-8 μποφόρΚαταιγίδες κυριαρχούν αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα προς τα ανατολικά, ενώ παράλληλα σημειώνεται βελτίωση του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό μετατοπίζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 17-19 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι, ενώ επίσης υπάρχει και μεταφορά αφρικανικής σκόνης εξαιτίας των νοτιάδων που κυριαρχούν.

«Λαίλαπα καταιγίδων» πλήττει το Αιγαίο

Η γραμμή της «λαίλαπας καταιγίδων» εκτείνεται κυρίως από την περιοχή της Βοιωτίας μέχρι και το βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο. Τα χαρακτηριστικά αυτού του φαινομένου είναι το μικρό πλάτος και το μεγάλο μήκος, σαν μία λεπτή γραμμή. Η «λαίλαπα καταιγίδων» θα επηρεάσει τμήματα του κεντρικού, ανατολικού και βόρειου Αιγαίου, με αρκετές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σαββατοκύριακο

Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας θα περιοριστούν προς το ανατολικό Αιγαίο, με αποτέλεσμα να μείνει άστατος ο καιρός και αύριο, Τρίτη (13/2)Από την Τετάρτη (14/2), θα αρχίσουν να πνέουν βοριάδες, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ανατολικά, στα νότια και στην βόρεια Κρήτη, ενώ θα σημειωθεί και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Από το Σαββατοκύριακο θα σημειωθεί ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα έρθει από τα δυτικά. Έτσι την Κυριακή (18/2) φαίνεται ότι θα έχουμε ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει έντονα φαινόμενα στη χώρα, αλλά με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν ξανά, καθώς θα γυρίσουν οι άνεμοι σε νότιοι.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13-02-2024

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων, γρήγορα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-02-2024

Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Ιόνιο και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15-02-2024

Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-02-2024

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων και θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι .
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement